Ağrı'da sıcaklık -18'e düştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2012 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 18 derece ile Ağrı'da ölçüldü.Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları Ağrı'da eksi 18, Erzurum'da eksi 13, Kars'ta eksi 12, Ardahan'da eksi 11, Bayburt'ta eksi 6 ve Erzincan'da 4 derece olarak ölçüldü.

Kar ve tipi nedeniyle Erzurum'da 36 ve Ağrı'da 8 olmak üzere toplam 44 köyle ulaşım sağlanamıyor. Söz konusu köy yollarının açılması için gece de karla mücadele çalışması yapılıyor.

İl Özel İdaresi Merkez Şantiye Şefi Muhlis Erat, yaptığı açıklamada, zor şartlar altında vatandaşlara ulaşmak için yoğun çaba harcadıklarını ifade ederek, ''Biz ekip olarak gece gündüz demeden onlara hizmet için çalışıyoruz'' dedi.

-Van-

Van'da iki hafta önce etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle kapanan köy yollarını açmak için çalışmalar devam ediyor.

Özel İdare Genel Sekreterliği'nden alınan bilgiye göre, 8 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Muradiye'de karla mücadele ekipleri bir taraftan kapalı köy yollarını açarken diğer taraftan yollarda kalan araçları kurtarıyor. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu, ilçeye bağlı Adaklı köyünün yolu açıldı. Hayvan kontrolleri için köye giden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, 1 kilometre kala araçları kardan çıkamayınca yolun kalan kısmını yürüyerek köye ulaştı.

Bu arada, Gültepe Köyü'nde bir hastayı almaya giden 112 Acil ambulansı kara saplandı. Vatandaşların yardımıyla zincir takılan ambulans köydeki hastayı alarak ilçeye döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber