Hacettepe'den YYÜ öğrencilerine psikolojik destek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2012 16:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı'nda görevli 12 öğretim üyesi, üniversite öğrencilerine psikolojik destek için Van'a geldi.

Hacettepe Üniversitesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) arasında depremden sonra öğrenci, idareci ve öğretim görevlilerinin yaşadığı travmalara karşı psikolojik destek verilmesi için yapılan protokol kapsamında kente gelen akademisyenler, öğrencilerle görüşerek psikolojik destekte bulunacak.

Bir hafta sürecek psikolojik destek programı kapsamında YYÜ Zeve Yerleşkesi'ndeki İlahiyat Fakültesi toplantı salonunda, ''psiko-sosyal destek işbirliği'' konulu konferans düzenlendi.

Konferansının açılışında konuşan YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ramazan Şekeroğlu, bazı olayların trafik kazaları gibi kurallara uyarak engellenebileceğini söyledi.

Yıkıcı doğal afetlerin insanlar üzerinde bıraktığı travmalar olduğunu ifade eden Şekeroğlu, şöyle konuştu:

''Doğal afetler sevdiklerimizi, evlerimizi, eşyalarımızı elimizden almakla kalmayıp iç dünyamızı da sarsıyor. Bizi korkutuyor, öfkelendiriyor, yalnızlık ve suçluluk duymamıza neden olabiliyor. Tüm bu duygular normal mi, geçici mi, kalıcı mı, bunlarla baş etmek mümkün mü- Deprem veya olağanüstü olayların insanlar üzerindeki etkilerini azaltması ve yaşanan olayların olumsuz etkileriyle başa çıkılabilmesi, psiko-sosyal destek programlarının devreye girmesi ile kolaylaşabiliyor. Van'da yaşanan depremlerin ardından ortaya çıkan tablo oldukça üzücü olmuştur. Bu tablonun psikolojik yönü oldukça önem arz etmektedir. Yaşanan her sarsıcı olaydan sonra bireyler farklı travmatik tepkiler gösterebiliyorlar.''

-Hedef 600 öğrenciye ulaşmak-

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Yıldırım ise bir hafta boyunca yapacakları çalışmalarla 600 öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Büyük bir afet olan depremin yaralarının sarılması için kenetlenmenin ve bireylerinin birbirlerine desteğinin önemine işaret eden Yıldırım, ''Bunun için Hacettepe Üniversitesi'nden bugün 12 arkadaş buradayız. Bu arkadaşlarımızın deprem ve afetlerle ilgili deneyimleri var. Travmatik bir olay olmuşsa, bir deprem yaşamışsak, bunun tüm etkisini ortadan kaldırmak mümkün değil. Bunu kabul etmek lazım. Ama günlük olağan yaşamımıza dönebilmek son derece önemlidir. Onun için buradayız'' dedi.

Konuşmalar sonrası Hacettepe Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Tuncay Ergene, ''psiko-sosyal destek çalışması'' konulu konferans verdi.

Bir hafta boyunca devam edecek çalışmalarda, Hacettepe Üniversitesi öğretim üyeleri, öğrencilerle 20'şer kişilik gruplar halinde görüşmeler yaparak, psikolojik destek verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber