Emniyet, şehitler için albüm hazırladı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2012 21:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı, 2011 yılında terör sebebiyle şehit düşen 26 polis için albüm hazırladı. Albümde şehitlerin çocuklarıyla çekilmiş fotoğrafları ile evlilik fotoğrafları yer alıyor.

Ayrıca albümde şehitlerin özellikleri ve ilgi alanlarına da yer veriliyor. Şehitlerin aziz hatıralarını sonsuza dek yaşatmanın amaçlandığını bildiren Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı, "Bu albüm, anasını, atasını, eşini, çocuğunu, sevgilisini hiç düşünmeden 'En Sevgiliye' ulaşmak için birbirleriyle yarışan şehitlerimize, yüreğimizle beraber gönderdiğimiz birer şehzade gülleri, yakınlarına ve milletimize bırakmak istediğimiz bir hatıra defteridir." diyor.

Şehit polislerin herbirinin hikayesi farklı. 1974 Kayseri doğumlu Komiser Yardımcısı Adem İlkkılıç, İstihbarat Daire Başkanlığı ve Diyarbakır'da görev yaptı. Batman'a atanan İlkkılıç hakkında albümde şöyle deniyor: "28 Eylül 2011 Pazartesi günü akşamı evinde kahvesini içerken saldırı olduğu anonsunu alınca bir an bile duraksamadan arkadaşlarının yardımına koşmuştu. Çünkü Adem Komiser için milletimizin birlik-beraberliği, huzuru ve güvenliği herşeyin önündeydi. Teröristlerce gerçekleştirilen hain saldırıda başından yara alan ve sevk edildiği Kayseri'de iki gün boyunca yaşam mücadelesi veren Adem Komiser baba ocağında şehadet mertebesine ulaştı. Meslek hayatı başarı ve takdirlerle örülü olan Adem Komiser, geride gururla dimdik ayakta duran bir eş ve iki aslan parçası bıraktı."

SİLAH VE KARAKOLU GÖREMEDEN ŞEHİT DÜŞTÜ

1991 Kahramanmaraş doğumlu Arslan Akkaya için albüme düşülen notlar ise şöyle: "2011 yılında çocukluk yıllarından beri hayalini kurduğu polislik mesleğine ilk adımını atmış ve Bitlis PMYO'yu kazanmıştı. Arslan kardeşimiz, 21 Eylül 2011 tarihinde teröristlerce Bitlis PMYO'ya düzenlenen hain saldırı sonucu şehit oldu. Daha silahını beline tamamamıştı. Ama mertebelerin en büyüğüne kavuşmuştu. Daha birinci sınıf öğrencisiydi. Hayalleri, umutları vardı gelecekten. Evlenerek kuracağı mutlu yuvasının hayalini düşlerdi. Bir de çalışacağı karakolda düşünürdü kendini hep. Ne hayalindeki evi görebildi ne de çalışacağı karakolu. Spor yapmayı çok severdi; hem basketbol hem de voleybol lisansı vardı. Arslandı isi gibi, cesur, gözü kara bir delikanlıydı. Daha yeni tanışmıştı arkadaşlarıyla ama kardeş olmuşlardı, öyle ya milletin canını, kanını, namusunu beraber koruyacaklardı."

1982 Mersin doğumlu Bayram Göde ise 2011 yılında şark hizmeti için 6 yaşındaki Cihan ve 7 aylık hamile eşi Ayşe'yi İstanbul'da bırakarak Hakkari'ye gitti. Göde için şu ifadeler kullanılıyor: "Bir yanda yerleşme kaygısı, bir yanda doğacak çocuğunun beklentisi içerisinde günler geçiyordu. 8 Ağustos 2011 tarihinde evinin eksikliklerini tamamlamak için girmiş olduğu mobilya dükkanından çıkarken hain terör örgütünce yapılan saldırı sonucu şehit edildi. Bugün Bayram aramızda yok. Bir Bayram şehit oldu, iki ay sonra yeni bir Bayram doğdu. Babasını hiç göremeyen Bayram bebek, şehit babasının adını gururla taşımak üzere hayata gözlerini açtı. Babasının şehadetinden tam iki ay sonra."

MAÇ İZLERKEN EŞİYLE BİRLİKTE ŞEHİT OLDU

1984 Edirne doğumlu Cem Kerman, 2010 yılında evlendi ve eşinin görev yaptığı Tunceli'ye tayin oldu. Sporla hayat bulan Cem Komiser, spor yaparken hayata veda etti. Cem Komiser için "4 Eylül 2011 günü halı sahada polis arkadaşları ile futbol maçı yaparken teröristlerin kurşunlarına hedef olmuş şehadet mertebesine ulaşmıştı. Daha bir yıl olmamıştı evleneli. 15 gün sonra ilk yıl dönümlerini kutlamanın planını yapan genç çift hiç hesaplamadıkları bir yolculuğa çıkmışlardı. Bu dünyada hayat arkadaşıydılar, ahirete giderken de birbirlerini yalnız bırakmamışlardı. Eşi Dilay Kerman da Cem'i yalnız bırakmamıştı o gün. Maçı izlerken Cem'in vurulduğunu görüp yanına koşmuş, o sırada eşiyle beraber kendisi de şehit olmuştu." ifadelerine yer verildi.

1987 Osmaniye doğumlu Gökhan Büyükaslan, 21 yaşında polis oldu, 22 yaşında evlendi, 23 yaşında çocuğu dünyaya geldi, 24 yaşında şehit oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber