MYO Müdürü:Başörtüsü yasağının uygulanmasını YÖK ısrarla istiyor

Haber Giriş : 27 Mayıs 2005 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Narman Meslek Yüksekokulu'nun mezuniyet töreninde yaşanan başörtüsü olayının ardından konuşan Okul Müdürü Prof. Dr. Bahattin Düzgün "Başörtüsü yasağının uygulanmasını YÖK ısrarla istiyor. Biz, yönetmelikle vicdan arasına sıkıştık" dedi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Narman Meslek Yüksekokulu'nun mezuniyet töreninde yağmurda ıslanan başörtülü öğrenci velilerinin, sığınmak istedikleri okul binasına alınmamaları tartışmalara yol açtı. Okul Müdürü Prof. Dr. Bahattin Düzgün başörtüsü yasağının uygulanmasını YÖK'ün ısrarla istediğini ve kendilerinin de uyguladığını, ancak mezuniyet törenindeki olayın bekçinin işgüzarlığı sonucu yaşandığını söyledi. Başörtü yasağından dolayı kendilerine Narmanlılardan sert ve yoğun tepkiler geldiğini ifade eden Düzgün, "Olaydan dolayı Narmanlılardan özür diliyorum" dedi.

YÖK'ün sıkı denetimi altındayız

Daha önceki yıllarda da mezuniyet töreninde vatandaşların yasak nedeniyle mağdur olmalarının önüne geçmek ve katılımı sağlamak üzere farklı çözümler düşündüklerini belirten Düzgün, "Geçen yıl töreni belediyenin sinema salonunda yaptık. Bu yıl da sorun yaşamamak için törenleri okulun bahçesine aldık. Ancak yağmur yağıp da böyle bir sorun çıkacağını düşünemedik" dedi.

Müdür Düzgün, başörtü yasağı konusunda YÖK tarafından kendilerinin sıkı takip edildiğini ve bu konuda ancak uygulayıcı olabildiklerini belirtti. Erzurumluların yerel kıyafetleri ile kara çarşafın ayrımının farkında olduklarını ancak YÖK'ün yasakta böyle bir ayrım yapmadığını söyleyen Düzgün, okulun kapısına "Türbalılar giremez" yazısını da YÖK'ün isteği doğrultusunda astıklarını söyledi.

Okul birincisinin annesi

Belediye personeli olan ve okulda geçiçi olarak görevlendirilen bekçi Refi Kurak'ın, törenlerde okulun kapısında görevlendirildiğini belirten Düzgün, "Kapıya yönelen bayan, okulu birincilikle bitiren kızımızın annesidir. Bu bayan, hakaret ettiği iddia edilen Refi Kurak'ın da teyzesinin kızıdır. Kurak teyzesinin kızına hitaben 'Nuriye başı kapalı içeri girmek yasaktır. Başını aç gir' demiş, o da 'başımı neye açayım' diyerek oradan ayrılmış" dedi. Bekçinin ilkokul mezunu olduğunu ve olay esnasında kendilerine hiç danışmadığını söyleyen Düzgün, tartışmaları ve bekçinin uygulama şeklini incelemeyi sürdürdüklerini söyledi.

Törenlere yöresel kıyafetleri ile her isteyen vatandaşın katılmasını sağlamak için programı özellikle okul bahçesinde yaptıklarını vurgulayan Düzgün olayı şöyle anlattı:

"Mezuniyet töreni, saat 15.00'de başlayıp takriben 17.30'da sona erdi. O arada hava kapanmış ve davetlilerle protokol içeri girmişti. Bazı veliler ise saat 19.00'daki konser programının akıbetini öğrenmek üzere bekliyorlardı. Bu arada yağmur başladı, veliler okula girmek istedi ve istenmeyen bu olaylar yaşandı. Yani bu anlamda yorum yapanların vicdanı var da, yönetmelikler çercevesinde görevlerini yapmakta olanların vicdanı yok mu? Olay çok farklı boyutlara çekilmeye çalışıldı. Biz yönetmelikle vicdan arasında sıkıştık. Mevzuatın dışında hareket eden görevlilerimiz varsa konuyu inceleyerek gerekli işlemleri yapacağız."

İmam hatipliler şölene...

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği ÖNDER tarafından düzenlenen Geleneksel İmam Hatipliler Şöleni, bugün Kasımpaşa Stadyumu'nda yapılıyor. Eşref Ziya Terzi, Mustafa Cihat, Grup Dem, Uğur Aslan, Talha Bora Öge, Kahraman Tazeoğlu, Sezgin Maden'in katılacağı şölende ayrıca Mehtaran konseri de verilecek. Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan şölende, imam hatipli öğrenciler gönüllerince eğlenecek.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber