Bilgisayarınızın zombi olarak kullanımını engelleyin!

ADSL abonesi olanlara ücretsiz olarak verilen Mcafee virüs programını indirmenizi tavsiye ediyoruz... Bu ay içerisinde, memurlar.net serverlerı yurtdışı kaynaklı büyük bir saldırıya uğradı. İki gün süren saldırı boyunca sitenin açılış hızında önemli bir düşüş yaşandı. Memurlar.net'e yurtdışından erişimi engellememize rağmen yurtiçindeki bazı bilgisayarların, saldırıyı organize eden gruplarca zombi olarak tanımlanan bir çeşit köle olarak kullanıldığını tespit ettik. Tüm ziyaretçilerimizin, hem kendi güvenlikleri hem de başkalarının güvenliği için TTNET tarafından ADSL abonesi olanlara bedava olarak verilen McAfeee programını kullanmaları, yararlarına olacaktır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Mart 2012 23:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

BİLGİSAYARINIZIN GÜVENLİĞİ İÇİN NE YAPMALISINIZ?

1- ADSL KULLANICI ADI VE ŞİFRENİZİ BİLMELİSİNİZ.

ADSL'e abone olduğunuz sırada verilen kullanıcı adı ve şifreyi bilmeniz gerekmektedir. Eğer bilmiyorsanız 444 0 375 nolu telefondan, müşteri hizmetlerine bağlanarak edinebilirsiniz.

2- TEK ŞİFREYİ ALMALISINIZ.

https://teksifre.ttnet.com.tr/kullanici-islemleri/kayit-giris/?ref=39d5f97b-be99-41fe-b80d-e43529198d54 adresinden, ADSL kullanıcı adı, şifrenizi ve diğer bilgileri girerek Tek şifrenizi edinmelisiniz. Girdiğiniz mail adresine gelen maile tıklayarak üyeliğinizi tamamlamalısınız.

3- MCAFEE'Yİ İNDİRİN

Tek şifre işlemini tamamladıktan sonra http://satinal.ttnet.com.tr/guvenlik/ adresinden en solda yer alan "TTNET Güvenlik McAfee- Antivirus Plus"ı indirmeli ve bilgisayarınıza kurmalısınız. Bu program ücretsizdir. Mcafeee, kurulum sırasında "Microsoft Essential Security" programının kaldırılmasını istemektedir. Bu iki program çakışmaktadır zira. Bu nedenle program ekle kaldırdan bu programı kaldırmalısınız.

Mcafeee programı ile ücretsiz bir şekilde bilgisayarınızda tarama yapabilir ve bilgisayarınızı tüm dış saldırılara karşı koruma altına almış olursunuz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber