Eğitim-Bir-Sen: 28 Şubat'ın eğitimdeki izlerinin silinmesine öncülük ettik

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2012 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Bir-Sen, 28 Şubat sürecinin en önemli uygulamalarından birisi olan 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitimin, TBMM'de kabul edilen yasal düzenlemeyle birlikte kalktığını, bu sayede postmodern darbe sürecinin bir izinin daha silindiğini bildirdi.

Eğitim-Bir-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, eğitimin kademeli olarak 12 yıla çıkarılmasıyla birlikte yeni bir dönem başladığına vurgu yapılarak şu görüşler savunuldu:

"Böylece, 15 yıl önce eğitim tarihine düşen kara leke silinmiş, darbeci zihniyetin ürünü olan mevcut eğitim sistemi tarihin çöp sepetine atılmıştır. 4+4+4, tek tip insan yetiştirme düzeninden serbest düşünceye, çoğulculuğu ve değerleri temel alan bir sisteme doğru bir adımdır. Darbe ikliminin puslu havasıyla hayata geçirilen kesintisiz zorunlu eğitim uygulaması çağın şartlarını karşılamaktan uzak kalmıştır. 28 Şubat'ın biçtiği bu elbise artık millete ve onların çocuklarına dar gelmiştir. Söz konusu değişiklikle çocuklara ve gençlere giydirilen bu dar elbise çıkarılmış ve değerlerimize uygun sivil bir anlayışla getirilen, çağın gereklerini karşılayan bir eğitim sistemi sayesinde gelişmiş ülkeler ligindeki yerimizi alabilme imkanına kavuşacağız."

Meclis'te kabul edilen yasanın Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimiz Hz. Muhammed'in hayatının seçmeli ders olarak okutulmasının önünü açtığına dikkat çekilen açıklamada sendika olarak 18. Milli Eğitim Şurası'nda verilen önerge hatırlatıldı. Bu önergelerle kesintili eğitimi şuranın gündemine taşındığı hatırlatılan açıklamada şöyle denildi: "Önerimiz, Şura Genel Kurulu'nda oy çokluğuyla kabul görmüş ve bugünün altyapısının ilk temel taşını oluşturmuştur. Eğitim sistemimizin geleceği açısından çok büyük önem arz eden yeni düzenlemeye katkı yapan herkese teşekkür ediyor; düzenlemenin, daha demokratik, sivil ve aydın bir Türkiye'nin inşasına vesile olmasını diliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber