Çevre mühendisleri bilgi istiyor. Erdoğan Bayraktar açıklamaya dahi tenezzül etmiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Nisan 2012 00:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayın Bakanım Erdoğan BAYRAKTAR

24/01/2012 tarihi haberimizden bu yana herhangi bir gelişme olmamıştır. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu 2011 Genel seçimlerinden önce sosyal medyada ve birçok canlı yayın programında çevre mühendisleri alınacağının sözünü vermiştir. Lakin bu sözler halen yerine getirilmemiş ve mağduriyetimiz giderilmemiştir. Bu çerçevede çevre mühendislerine nasıl bir yol izleneceği, alımın olup olmayacağını siz Sayın Bakanımızdan duymak istiyoruz.

Bilindiği gibi 2010 yılında Kpss sınavına 6500 Çevre Mühendisi girmiş ama Çevre ve Şehircilik Bakanlığına şuana kadar 70 kadar meslektaşımız atanmıştır. Burada görülüyor ki sınava giren Çevre Mühendislerinin ortalama yüzde biri kadar atanmıştır. Dolayısıyla yüzlerce meslektaşımız kamuya atanmak için 85-86 gibi oldukça yüksek puan almış olmasına rağmen Bakanlığımızın alım konusunda hiçbir çalışma yapmaması bizleri zor duruma sokmaktadır. Oysaki Çevre Mühendislerine birçok platformda alım yapılacağı şeklinde açıklama yapılmış, bu sözler halen yerine getirilmemiş ve mağduriyetimiz giderilmemiştir.

Memurlar.net'in ?Personel alımında, verdiği sözleri unutan 4 Bakan?? üzerine yapmış olduğu haberin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı merkez-taşra teşkilatlarının ihtiyacı olan personelin miktarını belirlemiş bu doğrultuda Bakanlığın yaptığı talep toplama işleminde oldukça yüksek sayıda Çevre Mühendisi ihtiyacı olduğu ortada olmasına rağmen, Bakanlık vermiş olduğu sözleri neden yerine getirip sözleşmeli alım yapmamaktadır?

Kısa sürede sözleşmeli alım yapılmaması durumunda 2010 sınavının geçerlilik süresi bitecek olup bunca emek verip atanamayan meslektaşlarımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının işini iyi yapmaması neticesinde tekrardan sınava hazırlanma sürecine girecektir. Çevre Mühendisliği ülkemizde bunları hak etmemektedir.

Lakin Bakanımız Sn Erdoğan Bayraktar ve kurmayları bizlere bir açıklama yapmaya dahi tenezzül etmemektedir.

Çevre Mühendisleri olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan öncelikle isteğimiz alımla ilgili verilen sözlerin tutulması ve bir çok kişinin işsiz olduğunu görerek 2012 KPSS sınavı öncesinde yüksek sayıda SÖZLEŞMELİ İSTİHDAM yapılmasıdır.

Saygılarımızla...

ATANAMAYAN ÇEVRE MÜHENDİSLERİ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber