Su aboneliğinde kolaylık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2012 18:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Su aboneliği için belediye veya bağlı kuruluşla yapılan sözleşmede, artık nüfus cüzdanı fotokopisi, onaylı sureti, kira sözleşmesi, tapu sureti veya başkaca belge talep edilmeyecek, kimlik numarasının yazılması yeterli olacak.

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Belediye Su ve Kanalizasyon Hizmetlerinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Su aboneliği için başvuru sahibinden bilgi ve belge istenmesine ilişkin hususların belirlendiği yönetmeliğe göre, ilk su, atık su abonelikleri ve bu aboneliklere ilişkin devir ve kapama işlemleri ve diğer su abonelik hizmetleri sırasında, başvuru sahiplerinden sadece TC kimlik numaraları ve diğer kimlik bilgilerini belediye veya bağlı kuruluşla yaptıkları sözleşmede belirtmeleri istenecek.

Başvuru sahiplerinin kimlik bilgilerinin doğruluğu, daha sonra Kimlik Paylaşım Sistemi üzerinden teyit edilecek. Yetkili belediye ve bağlı kuruluşun gerekli görmesi durumunda, başvuru sahibinden TC kimlik numarasının yer aldığı bir kimlik belgesini yetkili personele göstermesini talep edebilecek.

Başvuru sahiplerinden, kimlik bilgilerinin teyidi amacıyla kendilerinden nüfus cüzdanı fotokopisi, onaylı sureti veya kimliğe ilişkin başkaca bir belgeyi idareye teslim etmeleri istenmeyecek.

İlk su aboneliği, ilk atık su aboneliği ile bu aboneliklere ilişkin devir ve kapama işlemleri ile diğer su ve kanalizasyon hizmetlerine ilişkin işlemler sırasında da başvuru sahiplerinden kira sözleşmesine ve mülkiyet ya da mülkiyetin hak sahibinin muvafakatine ilişkin bilgileri, yine sadece sözleşmede belirtmeleri istenecek.

Başvuru sahiplerinin mülkiyet durumuna ilişkin olarak, sözleşmede belirttikleri yazılı beyanları esas alınacak. Bunu belgelendirmeleri amacıyla kendilerinden kira sözleşmesi, tapu sureti veya başkaca bir belge talep edilmeyecek. Başvuru sahibinin beyanlarının gerçeğe aykırı olduğunun idarece tespiti halinde ise yetkili belediye veya bağlı kuruluşları tarafından başvuru sahibinden abonelik sözleşmesinde belirttiği tarihteki mülkiyet durum beyanını kanıtlayıcı kira sözleşmesi veya tapu sureti sunması istenebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber