Güçlü, Tarım Gönüllülerinden idealist olmalarını istedi

Haber Giriş : 27 Mayıs 2005 18:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, tarım gönüllülerinin kendilerine altın tepsiyle sunulan bu imkanı iyi değerlendirmelerini isteyerek, "Tarım gönüllüleri idealist olursa, güneşin altında yanarsa, çiftçiyle yaşarsa hem kendilerine hem de ülkenin geleceğine katkıda bulunurlar"dedi.

Bakan Güçlü, İznik DSİ Tesisleri'nde 3 gündür devam eden Tarım Gönüllüleri Eğitim Toplantısı'nın kapanış konuşmasını yaparken, tarım gönüllülerinin görev yaptıkları köylerde iz bırakmaları gerektiğini söyledi. Tarım gönüllülerinin idealist olmaları gerektiğinin altını çizen Güçlü, toplantıya katılanların büyük çoğunluğunun güneşte yapmadığını belirterek, "Şehir hayatı yaşayarak, tarım gönüllüsü olunmaz. Kış geldi, yaz geldi anlamam. Çiftçi gibi güneşin altında yapacaksınız. Tarım gönüllüsü güneşin altında yanmalı, köylüyle birlikte yaşamalı. Biz bu projeyi masa başında oturan mühendislerden dolayı başlattık. Siz de aynı şekilde görev yaparsanız, bu proje yürümez. Ancak projenin hayata geçtiği 1.5 yıl süre içinde önemli mesafeler aldık. Bu proje büyüyerek devam edecek. İdealist bir insanın eline böyle bir fırsat gelir mi, gelmez mi belli olmaz. O idealist insan, kendisine altın tepsiyle sunulan bu imkanı iyi değerlendirmeli" diye konuştu.

Bakan Güçlü, tarım gönüllülerine gençlik yıllarında Fransız bir yazarının kitabında yer alan hayatını değiştiren öğütlerini anlattı. Güçlü ayrıca Necip Fazıl Kısakürek'in kendisine verdiği 3 öğüdü de anlatırken, "Kısakürek, 'Bugünün işini yarına bırakma' diyordu. Bir duvar öreceğinizde bir tuğla eksik kalırsa, fonksiyonunun göremeyeceğini bilerek hareket etmemiz gerektiğini tavsiye etmişti. Ayrıca Kısakürek, bilgi birikimine ulaşmadan yola çıkmamam ve yaranın kabuk bağlamasına müsaade etmemem yönünde öğütte bulunmuştu. Bunlar benim hayatımı değiştirdi. Bunları uyguladığınız da bunların sizin de hayatını değiştireceğine inanıyorum" açıklamasında bulundu.

Toplantı sonrasında İznik Kaymakamı Hüseyin Avcı, Beşiktaşlı olan Bakan Güçlü'ye siyah-beyazlı kulübün ambleminin bulunduğu İznik çinisi hediye etti. Bakan Güçlü, Beşiktaş'ın bir dönemin rengi olduğunu belirterek, "Bugünkü renkler siyah-beyaz değil. Ama ben bu renkleri seviyorum" dedi.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber