Sezer 'Bankalar Kanunu'nu onayladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2005 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, daha önce iade ettiği 5317 sayılı "Bankalar Kanunu ile Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu" onayladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Sezer'in bir daha görüşülmesi için iade ettiği yasanın, TBMM tarafından yeniden görüşülerek kabul edildiği anımsatıldı.

Açıklamada, kanunun, yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildiği kaydedildi.

TBMM'DE Cumhurbaşkanı Sezer'in iade gerekçeleri doğrultusunda yapılan değişiklikle kabul edilen ve adı "Bankalar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" olarak değiştirilen kanun, Fon iştiraklerinin veya yönetim ve denetimi devralınan şirketlerin hisselerinin veya aktiflerinin cezai yollarla paraya çevrilerek alacağın mahsup edilmesinde, şirket yönetimiyle birlikte Fon'a da yetki veriyor.

Kanuna göre, Fon iştiraklerinin veya yönetim ve denetimi devralınan şirketlerin hisselerinin yüzde 49'undan fazlası yabancı gerçek ve tüzel kişilere satılabilecek, bu şirketlere ait mallar da satılabilecek.

İktisadi ve ticari bütünlük oluşturan malların en yüksek değerden satılabilmesi için 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Hakkında Kanun hükümlerine bağlı olmaksızın bazı düzenlemeler getiriliyor.

İhalenin güvenliği ve sağlıklı satış bakımından "Satış Komisyonu" gibi satış usulüyle ilgili bazı düzenlemeler de öngörülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber