Hesap uzmanları Hilton'da kokteyl verdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2005 00:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 'nereden buldun' kanunu ile 'mali miladın' tekrar getirilmesinin söz konusu olmadığını söyledi. 'SSK ve Bağ-Kur prim affı' olarak nitelenen düzenlemenin af değil, yeniden yapılandırma olduğunu belirten Unakıtan, konunun IMF ile yapılacak 1. gözden geçirmede görüşülebileceğini ifade etti.

Bakan Unakıtan ve eşi Ahsen Unakıtan, Hesap Uzmanları Kurulu'nun 60. kuruluş yıl dönümü dolaysıyla Hilton Otel'de bir kokteyl verdi. Kokteylde Unakıtan, basın mensuplarının soruları üzerine ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 'Nereden buldun' kanunu ve 'mali milad'ı kendilerinin kaldırdığını hatırlatan Unakıtan, hükümet olarak bunların faydasına inanmadıkları için kaldırdıklarını belirterek, "Tekrar getirmek gibi bir düşüncemiz yoktur. 'Nereden Buldun'u asla düşünmüyoruz" dedi. 'SSK ve Bağ-Kur prim affı' olarak nitelenen düzenlemenin aceleye getirildiğini ve önergeyle gündeme geldiğini kaydeden Unakıtan, bir gazetecinin, önergenin hükümetin bilgisi dahilinde verildiğinin düşünüldüğünü söylemesi üzerine, "Demek ki hükümetin değilmiş" ifadesini kullandı. Söz konusu düzenleme ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan'ın, üzerinde daha fazla çalışılması yolunda talimatı olduğunu vurgulayan Unakıtan, bunun bir af değil, yeniden yapılanma olduğunu söyledi. Unakıtan, bu düzenleme için IMF ile görüşülüp görüşülmeyeceğinin sorulması üzerine de, IMF ile yakında 1. gözden geçirmenin olacağını, konunun burada gündeme gelebileceğini dile getirdi. Bakan Unakıtan, SSK ve Bağ-Kur primlerine ilişkin düzenlemenin eğer yetişirse, 6 Haziran'da paketin içinde olacağını sözlerine ekledi.

GAZETECİLERE MİLLİ PİYANGO İKRAMİYESİ SÖZÜ

Bakan Unakıtan, kokteyl sırasında Milli Piyango'nun 29 Mayıs çekilişi için hazırlanan biletlerde Hesap Uzmanları Kurulu'nun 60. kuruluş yıldönümü logosunun yer aldığı piyango biletlerinden aldı. Unakıtan, biletçinin kendisine tekrar bilet getirmesi üzerine de, "Ben daha önce 1 tane aldım. Zaten inşallah çıkmaz. Onu da camlatırım" dedi. Biletçinin ısrarına dayanamayan Unakıtan, 1 tane daha bilet aldı. Unakıtan, basın mensuplarının 'İkramiye çıkarsa ne yapacaksınız?' sorusu üzerine de Unakıtan'ın eşi Ahsen Unakıtan, "Bütün gazeteci arkadaşlarıma ben dağıtacağım" dedi. Bakan Unakıtan ise bu söz üzerine, "Yok yok, buradakilerin listesini al, buradakilere dağıt. Gelmeyenlere ne dağıtacaksın" diyerek espri yaptı.

Bakan Unakıtan ve eşi, kokteylde birbirlerine kiraz yedirdi. Ahsen Unakıtan, gazetecilerle sohbet ederken, haksızlıklara tahammül edemediğini, bir haksızlık görürse hemen müdahale ettiğini anlattı. İstanbul'a yüksek vergiler getirilmesinde inatla ısrar ettiğini belirten Ahsen Unakıtan, eşinden gerekli desteği göremedi. Bakan Unakıtan, gazetecilerin 'Evde ufak da olsa muhalefet var mı?' sorusuna, "Ufak değil, bayağı var" cevabını verdi. Ahsen Unakıtan ise fikirleri masaya yatırarak tartıştıklarını, hangisi doğru ise onu kabul ettiklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber