Türk Diyanet Vakıf-Sen: MEB, Diyanet personelinden faydalanmalı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2012 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, 'Kur'an-ı Kerim ve Hz. Muhammed'in Hayatı'nın okullarda seçmeli ders olmasının hayırlı bir gelişme olduğunu, bu dersler konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'nın Diyanet personelinden yararlanması gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Nuri Ünal, "Çocuklarımıza, devletimizin okullarında yüce dinimiz İslam'ın en temel kaynağı olan Kur'an-ı Kerim'i ve Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sas) hayatının öğretilmesi hayırlı bir gelişmedir. Milletimizi birbirimize bağlayan önemli unsurlar vardır. Bunun başında da mensubu olmaktan şeref duyduğumuz yüce dinimiz İslam'dır. İslam'ın ana kaynakları da Kur'an-ı Kerim ve son peygamber Hz. Muhammed'in (sas) hayatı ve sözleridir. Bu itibarla, yapılan düzenleme yerindedir. Din bilgisi bir ihtiyaçtır ve doğru din bilgisinin verilmesi de önemlidir." dedi.

Verilecek derslerde, Diyanet personelinden yararlanılmasının faydalı olacağını dile getiren Nuri Ünal, "Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in (sas) hayatının öğretilmesinde, toplumu din konusunda aydınlatma görevi olan Diyanet İşleri Başkanlığı personelinden faydalanılması yerinde olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı, bu konuda mutlaka Diyanet personelinden faydalanmalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği yapmalıdır. Eminim ki böyle bir sistem daha hayırlı olur." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber