Araç yakan örgüt üyesine 6 yıl 3 ay hapis cezası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2012 16:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İstanbul'da, aralarında polis araçlarının da olduğu 11 aracı yakmakla suçlanan sanığa 6 yıl 3 ay daha hapis cezası verildi. Sanığa örgüt üyeliğinden verilen 6 yıl 3 aylık ceza daha önce Yargıtay tarafından onanmıştı.

Küçükçekmece'de 4 yıl önce ikisi emniyete ait 11 aracın yakılmasına ilişkin dava Yargıtay'ın kısmi bozmasından sonra yeniden görüldü. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 2007'den beri tutuklu olan Sabri Deniz getirildi. Yargılanmaya başladığı günden beri Türkçe savunma yapan ve konuşan sanık Deniz, son savunmasını soran mahkeme başkanı Nurettin Ak'a Kürtçe cevap verdi. Bu durum karşısında tutanağa 'Kürtçe olduğu tahmin edilen sözler sarf etti' şeklinde yazıldı.

Deniz'in avukatı Nermin Selçuk da müvekkilinin tahliyesine karar verilmesini istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Sabri Deniz'in 2'si polis aracı olmak üzere toplam 11 aracı yaktığını belirtti. Mahkeme sanık Deniz'in "mala zarar vermek" suçundan toplamda 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin de devamına hükmetti.

Deniz, davada çıkan ilk kararda, "yasa dışı silahlı örgüt üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3 ay, 11 aracı yakmak ve yakmaya teşebbüs suçlarından ise 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Toplam 14 yıl 7 ay hapis cezası veren mahkemenin kararı kısmen bozulmuştu. Yargıtay, sanığa "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan verilen cezayı onamıştı. Araç yakmak suçundan verilen cezaları ise emniyete ait araçlarla şahıslara ait özel araçlar için ayrı değerlendirme yapılması gerektiği gerekçesiyle bozmuştu.

Araç kundaklama olaylarının yoğunlaştığı dönemde 31 Aralık 2007 tarihinde Küçükçekmece'de emniyet lojmanlarında 11 aracı yaktığı gerekçesiyle Sabri Deniz gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber