İşçi emeklileri haklarını mahkeme kararıyla aldırlar

Haber Giriş : 28 Mayıs 2005 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşçi Memur-Bağkur Emeklileri Derneği (İMBED) Samsun Şube Başkanı Hamdi Işıtan ve dernek üyesi İsmail Altınok, 2000 ve 2002 yılları arasında almış oldukları maaşlarına enflasyon farklarının yansıtılmadığını mahkeme yoluyla tespit ettirerek, 1'er milyar lira enflasyon farkı aldı.

İMBED Samsun Şube Başkanı Hamdi Işıtan ve dernek üyesi İsmail Altınok, 2000 ve 2002 yılları arasında almış oldukları maaşlarına TÜFE farklarının yansıtılmadığı gerekçesiyle hukuk mücadelesi başlatarak, Samsun İş Mahkemesi'ne dava açtı. Samsun İş Mahkemesi'nin farkların ödenmesi yönünde aldığı kararı, Yargıtay 10. Hukuk Dairesi onayladı. 1 milyar TL olarak belirlenen enflasyon farklarını alan Altınok ve Işıtan, bütün emeklilerin farklarını alması için İş Mahkemeleri'ne müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.

İMBED Samsun Şube Başkanı Hamdi Işıtan, emeklilerin mahkeme köşelerinde çile çekmeden enflasyon farklarını alması için hükümetin gereğini yapmasını istedi. Işıtan, Türk-İş'in yaptığı araştırmalara göre emeklilerin açlık sınırı ve yoksulluk çizgisi altında maaş aldığını savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber