Sınıfı copla sıra dayağına çeken müdüre inceleme

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2012 11:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Adana'da bir ilköğretim okulunda ingilizce öğretmenine cd atıldığı için sınıfa kızan okul müdürünün o an sınıfta bulunan bütün öğrencileri elideki jopla sıra dayağına çektiği ileri sürülürken, öğrenciler rapor aldı.

Edinilen bilgiye göre olay merkez Seyhan ilçesinde bir ilköğretim okulunda meydana geldi. İddiaya göre ilköğretim okulu 8 H sınıfında ingilizce dersi olan N.C. ders yapmak üzere sınıfa yöneldi. Kapıdan içeri girdiği anda öğrenciler tarafından atılan bir cd kafasına doğru geldi. Öğretmen cd'nin kendisen çarpmasından eğilerek kurtuldu. Bunun üzerine öğretmen N.C. öğrencilere "10'a kadar sayıyorum kim yaptıysa ortaya çıksın dayakta atmayacağım, disipline de vermeyeceğim, ama çıkmassa müdüre söyleyeceğim" dedi. Bunun üzerine öğretmen 10'a kadar saydı ancak cd'yi atan ortaya çıkmadı. Bunun öğretmen okul müdürü C.V.'ye olayı haber verdi. Sınıfa gelen okul müdürü de "10'a kadar sayıyorum cd'yi atan ortaya çıksın hiçbirşey yapmayacağım, ancak çıkmassa herkese sıra dayağı atacağım" dedi. Buna rağmende Cd'yi atan ortaya çıkmayınca müdür elindeki jopla sınıfta bulunan kız ve erkek öğrencilerin eline birer kez vurdu. Dayağın etkisiyle özellikle kız öğrenciler ağlamaya başladı. Öğrenciler okuldan ayrılır ayrılmaz ailelerinin yanına giderek durumu anlattı. Bunun üzerine dayak yiyen ve elinde kızarıklar oluşan 15 yaşındaki M.Ş., babası V.Ş.(40), ile birlikte bir sağlık merkezine giderek "el bileği ve elin tanımlanmamış yaralanması" tanısıyla birgün rapor aldı.

Öğrenci M.Ş., okul müdürünün cd yüzünden sınıfta herkesi dövdüğünü belirterek, "Elindeki cisimle sert bir şekilde bir defa vurdu. Ben önde oturduğum için elim çok acıdı. O an elim uyuştu. Parmaklarımı hissetmedim. Sınıfta herkes ağladı" dedi.

Baba V.Ş., ise kızına 15 yaşına kadar bir tokat bile vurmadığını anlatarak, "Kızma nasıl dayak atar, acama müdür kendi kızına da böyle mi davranıyor. Bir suçu varsa disiplin cezası var. Kaldı ki bu olayda çoğu öğrencinin suçu da yok. Benim kızım okulu eğitime gidiyor dayak yemeğe değil, bu nedenle okul yönetimiyle görüşüp sonra ne yapacağıma karar vereceğim" diye konuştu

Dayak yiyen bir başka öğrence A.Ş.(15), ise okul müdürünün 10'a kadar sayıp cd'yi atanın ortaya çıkmamasından dolayı sınıftaki herkesi dövdüğünü ifade ederek, "Elindeki jopla müdür herkesi dövdü. Sınıfta herkes ağladı" dedi.

A.Ş.'nin babası C.Ş.(45) ise okul müdürünün kızını dövmeye hakkı olmadığını belirterek, "Orası nasıl bir okul, okul müdüründe jop ne geziyor. Çocuklarımızı okul yerine karakola mı gönderiyoruz" şeklinde konuştu.

"BEN DAYAK ATMADIM SERT BİR ŞEKİLDE UYARDIM"

Okul müdürü C.V., ise okulda çocukların disiplinsizliği nedeniyle ders yapılamaz hale geldiklerini söyleyerek, "Çocuklar ingilizce öğretmenine cd atmış. Öğretmen kendini korumasa kör olabilirdi. Bizde bunu atanın ortaya çıkması istedik ama yapan ortaya çıkmadı. Bu nedenle çocukları sert bir şekilde uyarıp aileleriyle görüşme talep ettik. Kesinlikle ben kimseyi dövmedim. Çocukların elleri nasıl kızarmış ne yapmışlar bilmiyorum" dedi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ise konuyla igili inceleme başlattıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber