Ankara için 'taşkın eylem planı' hazırlanacak

Haber Giriş : 12 Nisan 2012 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Taşkın Koordinasyon Kurulu, baharda eriyen karlar ve başlayan yağmurlar neticesinde oluşabilecek muhtemel taşkınlara karşı alınacak tedbirleri görüştü. Kurul, dere yataklarının temizlenmesi ve ıslahı yanı sıra 'Ankara taşkın eylem planı' hazırlanmasını kararlaştırdı.Vali Alâaddin Yüksel başkanlığında DSİ 5. Bölge Müdürlüğü'nde toplanan kurulda, kamu kurum ve kuruluş üst yöneticileri katıldı. Vali Yüksel, bu yıl tüm dünyada sert bir kış yaşandığını, Ankara'nın tepelerinde hala karların olduğunu ifade ederek "Yaklaşık üç ay, ortalama sıfır derece civarında bir mevsim yaşadık. Eksi 23 derece soğukları gördüğümüz günler oldu. Gerçekten çok ağır bir kış sezonu geçirdik. Her mevsimin kendine has güzellikleri var. Kar yağışları, yağmur derken şimdi de taşkın problemleriyle karşı karşıya kalınması ihtimaline karşı tedbirlerimizi derhal almalıyız." dedi.

Taşkınla alakalı olarak Devlet Su İşleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumların, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vermesini isteyen Vali Yüksel, "Anadolu topraklarında deprem ve benzeri birtakım doğal afetler yaşanıyor, ama 'taşkın' olayında çok büyük çevresel zararlar ortaya çıkmaktadır." diye belirtti. Taşkınlarla mücadelede kurumlar arası iş birliğinin önemine değinen Vali Yüksel, şunları söyledi: "Taşkına neden olan başka unsurlar varsa ilgili kurumlarla iş birliği yapılmalıdır. DSİ'den dere yataklarının temizlenmesi ve ıslahı konularında da gayretli çalışmalar bekliyoruz. Konuyla ilgili tüm kurumların DSİ ile işbirliği yapmasını, hazırlanacak 'Ankara taşkın eylem planı'nın bütün kurumlarla paylaşılmasını istiyorum."

Toplantı, ilgili müdürlüklerin konuya dair hazırladıkları sunumları gerçekleştirmesi ve Ankara taşkın eylem planı yapılması ortak kararı ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber