'Kadına yönelik şiddetin önlenmesi' jandarma okullarında ders olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2012 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıarasında ''Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kapsamında Sunulan Hizmetlerde Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi İş Birliğinin Yapılması ve Eşgüdümün Artırılması'' protokolü imzalandı.

Jandarma Genel Komutanlığı'nda düzenlenen törende, iş birliği protokolünü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin imzaladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, ''Bu protokol de devrim niteliğinde çalışma var. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde jandarma subay okulunda, meslek yüksekokulunda, insan hakları yurttaşlık adı altında verilen derslerde artık kadınlarla ilgili, kadının insan hakkı, kız çocuklarının eğitiminin önündeki engeller konusu da yer alacak'' dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de ''Şüphesiz toplum olarak biz, olumlu gelişmelerin farkında olduğumuz gibi her konuda maddi, manevi sosyal güvenlik, bilim, sanat, spor, hayatın her alanındaki olumsuzlukları da vaktinde fark etmek ve buna yönelik tedbirleri almak durumundayız. Güçlü devlet olmanın özelliği bu olsa gerek. Hiçbir olaya seyirci kalmamak ileri toplumların, güçlü devletlerin özelliğidir'' diye konuştu.

Protokol geriğince, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde vatani görevini yerine getiren er ve erbaşlara kadına yönelik şiddetin, töre ve namus cinayetlerinin önlenmesi konularında bilincin artırılması için eğitim programları düzenlenecek, Komutanlık bünyesindeki okulların müfredatlarına, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi konuları da dahil edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber