Edremit inşaatçılar odası uyardı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2012 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'in Edremit İnşaatçılar Odası, inşaatlarda çalışan kalfa ve ustaların belgesi olmadan çalışamayacağını bildirerek belgesi olmayan üyelerini uyardı.

İnşaatçılar Odası Başkanı Rasim İz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın adlığı karar gereği inşaat yaptıran sahip ve müteahhitlerin yetki belgesi bulunmayan kalfa ve ustaları çalıştıramayacağını bildirdi.

?Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlar tarafından 32-40 saatlik eğitim sonucunda verilen belgeler, yetki belgesi olarak kabul edilir'dendiğini söyleyen İz, ?Bu nedenle İnşaat ustalarımız Ek-3 geçici ustalık belgelerini aldıktan sonra mutlaka kurs görüp, kurs sonucunda kalıcı belgelerini almaları gerekmektedir. Kurslara tabi olmayan usta ve kalfalarımız ileride inşaatlarda çalışamayacaklardır. Odamız gerekli yasal düzenlemeleri yapıp araştırmalar sonucunda Edremit Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa bir protokol imzalayıp, inşaat ustalarımıza ve kalfalarımıza 40 saatlik kurs düzenleyip kurs sonucunda yeterlilik belgelerini verip ustalarımızın ileride mağdur olmamaları için yeterlilik belgelerini verecektir? dedi.

İnşaat işinde çalışan kişilerin ileride mağdur durumda kalmamaları için odaya başvurmalarını isteyen İz, odamızdan bu konuda her türlü bilginin alınabileceğini sözlerine ekledi.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber