Bakanlığın süt ihalesinde batıyı alana bir uzak bölge şartı/ Video

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Nisan 2012 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım Bakanlığı, okul sütü için üç bölgeye teklif gelmeyince, ?süt dağıtımı bütün bölgelerde aynı anda başlamalı' diyerek ihaleyi iptal etti. Teklif alınmayan bölgeler, diğer bölgelerle paketlenerek ihale yenilecek

MİTHAT YURDAKUL

7 milyon 200 bin öğrenciye süt dağıtılması için açılan ihaleye ilgi düşük olunca, süt temini için belirlenen sistem tamamen değiştirildi. Sadece 3 bölge için geçerli teklif alınan ihaleyi iptal eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, çok kısa süre içinde yeni bir ihaleye çıkacak. Yeni ihalede bölgeler birleştirilecek. Güneydoğu Anadolu gibi çok fazla ilgi görmeyen bölgelerdeki okullar, Marmara ve Ege gibi bölgelerdeki okullarla birlikte ihale edilecek.

İhale iptal edildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, ?Okul Sütü Programı? için önceki gün düzenlediği süt alımı ihalesinde, sadece 3 firmanın İç Anadolu, Ege ve Marmara bölgeleri için verdiği teklifler geçerli sayılmıştı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı; sadece 3 bölge için teklif alınan, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi için teklif gelmeyen ihaleyi iptal etti. Bakanlıktan yapılan duyuruda, 7 kısım halinde gerçekleştirilen ihalede, kısımların tamamı için teklif bulunmadığından iptal kararı verildiği belirtildi.

Bölgeler birleştirilecek

Duyuruda, süt dağıtımının bir bütün olduğu vurgulanarak, aynı anda tüm okullara süt ulaştırılması gerektiği gerekçesiyle ihalenin onaylanmadığı belirtildi. Açıklamada, ?Yeni ihale en kısa zamanda yapılacaktır? denildi.

Milliyet'in aldığı bilgiye göre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı; Güneydoğu, Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgeleri gibi, şirketlerin dağıtım ağlarına uzak olduğu için tercih edilmeyen bölgeleri cazip hale getirmek için yeni formül benimsedi. Yeni formül uyarınca, ihaleye 7 bölge üzerinden çıkılmayacak. Batıdaki cazip bölgeler ile cazip görülmeyen bölgeler birleştirilerek ihale edilecek. Örneğin, Karadeniz ve Marmara bölgelerindeki okullar birlikte ihale edilecek. Bu şekilde yeni ihalenin 3 - 4 kısım üzerinden yapılması planlanıyor.

Yeni ihalenin fazla geciktirilmeyeceği, 1 hafta içinde yeni tekliflerin alınmasının planlandığı öğrenildi.

Okul Sütü Programı kapsamında yurt genelinde 7.2 milyon öğrenciye dağıtılacak sütün alımı için dün düzenlenen ihaleye 5 firma katılmış, teklif zarfı üzerindeki bilgilerin eksikliği sebebiyle Pınar Süt Mamülleri A.Ş.'nin, dosyadaki bilgi eksikliği nedeniyle de Yörükoğlu ortak girişiminin teklifi geçersiz sayılmıştı. İhalede, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgeleri için teklif alınamamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber