DPB'nin havuzundaki personel sayısı 29 bine ulaştı

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 15 Nisan 2012 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'nin sürgün ettiği personelin gönderildiği Devlet Personel Başkanlığı'nın havuzu 29 bin kadroya ulaştı. CHP, norm kadro uygulamasını yargıya taşıyacak

AYŞE SAYIN / CUMHURİYET

ANKARA - AKP'nin sürgün ettiği personelin gönderildiği Devlet Personel Başkanlığı'nın havuzundaki personel sayısı 29 bine ulaştı. TBMM'nin de, 1500 kişiyi bu havuza göndermek istemesi sıkıntı yarattı.

TBMM Başkanlık Divanı'nın norm kadro uygulaması için oluşturduğu alt komisyonun yaptığı toplantıda, norm kadro fazlası personelin durumu sıkıntıya yol açtı. TBMM Başkanlığı yetkilileri, toplantıda Devlet Personel Başkanlığı'nın (DPB) havuzunda 29 bin kişinin beklediğini, Meclis'ten gönderilmesi düşünülen 1502 kişi ile bu sayının 30 bin 500'ü bulabileceği bilgisini verdi.

Toplantıda, norm kadro çalışması sonucunda fazla olduğu belirlenen 1502 personelden sadece 487'sinin emeklilik başvurusunda bulunduğu ve bu rakamın yeterli olmadığı bilgisini veren yetkililer, havuza gönderme uygulamasının kaçınılmaz hale geldiğini dile getirdiler.

Toplantıda, personelin hangi kriterlere göre gönderileceğine ilişkin farklı görüşler ortaya çıktı. Yetkililer, 60 yaş üzerinde 37 kişinin bulunduğunu, 50 ila 60 yaş arasında 800'e yakın çalışan olduğunu belirtirken, Meclis havuzunda ise 133 personelin şahsa bağlı kadro adı altında beklediğini bildirdiler. Yetkililer personeli havuza göndermede ?emekliliği dolanlar, yaş ve hizmet süresi açısından emekliliği hak edenlerden 30 yılı aşmış olanlar, liyakat, geçmişte disiplin cezası alıp almadığı, çalışma disiplini ve üretim kapasitesi? gibi kriterlerin uygulanabileceğini belirttiler.

?Bilimsel kriter yok'

Toplantıdan net bir sonuç ortaya çıkmazken, TBMM personeli de siyasi parti grupları ve Başkanlık Divanı üyelerinin kapısını çalarak, havuza gönderme uygulamasının durdurulmasını istediler: Bunun üzerine CHP'li Başkanlık Divanı üyesi Tanju Özcan, norm kadro uygulamasına ?muhalefet şerhi? koyacağını bildirdi. Norm kadro uygulamasını yargıya taşıyacağını belirten Özcan, ?Norm kadro hiçbir bilimsel kritere dayanmıyor. Danıştay'ın da bu konuda kararı var. Bugüne kadar Başkanlık Divanı üyesi hiç kimse, Divan kararına karşı yargı yoluna gitmemiş ama ben gideceğim? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber