Maliye Uzmanları Derneği anayasaya el atıyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 17 Nisan 2012 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye'nin uzmanları anayasaya el atıyor

Maliye Uzmanları Derneği üyeleri, yeni anayasa hazırlıkları kapsamında mali yükümlülüklerin neler olması gerektiği yönüyle destek verecek. Grup, 15-20 maddelik 'Mli Hükümler' başlıklı çalışmayı başlattı

CAHİT SARAÇOĞLU / ANKARA

Maliye Bakanlığı bünyesindeki uzmanların oluşturduğu Maliye Uzmanları Derneği, bir çalışma grubu oluşturarak, hazırlıkları süren anayasaya yönelik 15-20 maddelik bir 'Anayasada Yer Alması Gereken Mali Hükümler' başlıklı çalışmayı başlattı. Dernek, yeni anayasa hazırlıklarına devlette mali yükümlülüklerin neler olması gerektiği yönüyle destek verecek.

20 MADDELİK BİR ÇALIŞMA

Maliye Bakanlığı bünyesinde bir süre önce devlet bütçe, devlet muhasebe, devlet malları, devlet gelir politikaları, mali suçları araştırma uzmanlıkları ile milli emlak ve muhasebat kontrolörlüklerinin bir araya gelmesiyle oluşan Maliye Uzmanları Derneği, çalışmalarını yeni anayasaya da yoğunlaştırdı. Bu çerçevede dernek yönetimi, 500 kadar üyesinden bütçe hazırlamadan, harcamalara kadar çalışmalarda bulunmuş ve yüksek doktora yapmışlar arasından kişilerce bir çalışma grubu oluşturdu. Oluşturulan çalışma grubu 15-20 maddelik 'Anayasada Yer Alması Gereken Mali Hükümler' başlıklı çalışmayı başlattı. Bir grup gazeteciyle bu durumu değerlendiren dernek yönetimi, çalışma grubunun taslağa son şeklini verdikten sonra bakanlık üst yönetimine de sunacaklarını belirttiler.

Müsteşarımız da bize destek verdi

Bir süre önce Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal'ı ziyaret edip faaliyetleriyle ilgili bilgi verdiklerini dile getiren dernek yöneticileri, görüşmede Müsteşar Ağbal'ın genç bir ekipten oluşan yeni oluşuma çok güvendiğini ve sevindiğini söylediğine dikkat çektiler. Dernek yöneticileri, 'Kurullar kapatılırken, bu uzmanlara güvenilmez.. dedikodularına rağmen müsteşarımız Ağbal bize güveniyor. Bu nedenle müsteşarımızın arkamızda olmasından çok memnunuz' değerlendirmesi yapıyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber