'Geçmişten Günümüze Oyuncaklarımız ve Oyunlarımız' sergisi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2012 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Karatay Fevzi Çakmak Anaokulu öğrencileri tarafından "Geçmişten günümüze Oyuncaklarımız ve Oyunlarımız" isimli sergi açıldı.

Konya Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Karatay Fevzi Çakmak Anaokulu öğrencileri tarafından "Geçmişten günümüze oyuncaklarımız ve oyunlarımız" isimli sergi açıldı.

Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan sergide geçmişten günümüze kadar gelen oyuncaklar ve oyunlar sergilendi. Sergi açılışı öncesinde minik öğrencilerin mehter takımı gösterisi izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, programın açılış konuşmasında, sergide emeği geçen öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerine teşekkür etti.

Konya Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ise serginin herkese geçmişe yolculuk yaptırdığını ve güzel duygulara sevk ettiğini söyledi.

Serginin, geçmişte oynanan oyunların ve oyuncakların bugüne yansıyan numunelerini, küçük örneklerini yansıttığını ifade eden Çıpan, "Bu tür çalışmalar içerisinde olduğumuz zaman dilimleri daha anlamlı olmaktadır. Bu sergiye emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Yaklaşık 200 oyuncağın ve oyunun gösterildiği ve yaklaşık 50 yıl öncesinin oyuncaklarının da bulunduğu sergi 24 Nisan'a kadar gezilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber