Cizre Fen Lisesi öğrencilerinin kimya alanındaki projesi Türkiye birincisi

Şırnak Cizre Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı proje İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı Yarışması'nda Türkiye birincisi seçildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2012 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cizreli öğrencilerin projesi Mayıs ayında 52 ülkenin katılacağı proje yarışmasında Türkiye'yi temsil etme hakkını kazandı.

İstanbul'da 6-7-8 Nisan tarihlerinde düzenlenen 20. Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı Yarışması'nda Cizre Fen Lisesi Öğrencileri Beyan Çaylak ve Kumru Ceylan'ın hazırladığı danışmanlığını okul öğretmenlerinden Şerif Balcan ile Selim Duran'ın yaptığı kimya alanındaki "Sanayi Atık Sularda bulunan ağır metallerin rinodina poeltii türü likenlerle giderini" projesi Türkiye birincisi seçilip altın madalya ile ödüllendirildi. 745 projenin katıldığı 106 projenin finalist proje olarak sergilenmek üzere İstanbul'a davet edildiği 20. Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı Yarışması'nda Cizreli öğrencilerin geliştirdiği proje yarışması elde ettiği başarıdan dolayı altın madalya ile ödüllendirildi. Proje 19-22 Mayıs tarihleri arasında yine İstanbul'da 52 ülkenin katılacağı Uluslararası Çevre Olimpiyat Proje Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek. 20. Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı Yarışması'nda elde edilen başarıdan dolayı öğretmen ve öğrencileri tebrik eden Cizre Fen Lisesi Müdürü Murat Aydın, "Alınan bu büyük başarının Şırnak'ın eğitim ve öğretimine olumlu katkılar yapacağını düşünüyorum" dedi. Aydın, "Öğrencilerin proje yarışmasında almış oldukları Türkiye birinciliği ve aldıkları ödülden dolayı mutlu ve gururluyuz. Fen lisesi olarak projeler konusunda bir okul kültürünü ve gelenek başarısını gösterdiklerinden dolayı danışman öğretmenlere ve öğrencilere sonsuz teşekkür eder, inşallah 19-22 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da yarışmada da ülkemizi en güzel şekilde temsil edeceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber