Müebbet hapis alan tecavüzcü katil: Beni tahliye edin size suçluları bulayım (2)

Eskişehir'de görülen küçük Öznur davasında 1,5 yıl sonra karar çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2012 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir`de 2 yıl önce tecavüz edilerek öldürülen 11 yaşındaki Öznur Uluişden ile ilgili yapılan yargılaması davasında karar çıktı. Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanık Ali Haydar Körmeçli (49), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın avukatı, Öznur'un babası Recep Uluişden ve avukatı ile kentteki bazı kadın derneklerinin üyeleri katıldı.

Savcı Cevdet Beşikçi, mütelaasında sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yanı sıra cinsel istismar, hürriyetten yoksun bırakma suçundan 9, küçük çocuğu cebir kullanılarak işlenmesinden 12 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme huzurunda son kez söz alan sanık Körmeçli, hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, suçsuz olduğunu ve kendisine iftira atıldığını belirterek beraatını istedi. Sanık Körmeçli, "Ben bu suçu işlemedim. Beni tahliye edin. Size bu suçu işleyenleri bulup getireceğim. Suçluları ortaya çıkartacağım." dedi.

Tarafların avukatları ise her hangi bir diyecekleri olmadığını ve takdirin mahkemede olduğunu bildirdi.

Tarafları dinleyen Mahkeme Başkanı Hayri Üzel, 1,5 yıl süren davada kararını açıkladı. Başkan Üzel, tutuksuz sanık Adnan Avcu'nun beraatına, tutuklu sanık Ali Haydar Körmeçli'yi ise kasten adam öldürmek, suçun işleniş şekli ve önemi nedeniyle TCK' nın 82/1-e maddesi gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme, sanık Körmeçli'nin sanığın cinsel istismar, hürriyetten yoksun bırakma suçundan 9, suçun küçük bir çocuğu, cebir kullanılarak işlenmesinden 12 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Karar sonrası baba Recep Uluişden, gözyaşlarını tutamadı. Çeşitli derneklere üye bir grup kadın ise Adliye önünde, başka 'Öznur'lar olmayacak' yazılı pankart açtı. Grup adına açıklama yapan Seval Vural, "1,5 yıldır davayı takip ediyoruz. Nihayet 11. duruşma sonunda karar çıktı. Karar memnuniyet verici." dedi.

Bu arada bazı kadınların adliye önüne, 'Helen' isimli bir köpek getirerek, 'Ben de bir kadınım, ben de bir anneyim' yazılı karton sermeleri dikkat çekti.

OLAY

4 Eylül 2010 günü "Hentbol antrenmanına gidiyorum" diyerek evden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 11 yaşındaki Öznur Uluişden'in cesedi, polisin titiz çalışması sonunda ormanlık alanda toprağa gömülü halde bulunmuştu. Polis, Öznur'u boğarak öldüren evli ve 6 çocuk babası inşaat işçisi 48 yaşındaki Ali Haydar Körmeçli'yi yakalamış, zanlı, Öznur'u öldürerek, toprağa gömdüğünü itiraf etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber