Başbakan İngilizce'yle imzasını bile atıyor

Haber Giriş : 30 Mayıs 2005 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cinnah Fısıltıları/Hürriyet

TAYYİP Erdoğan başbakan olduktan sonra en fazla İngilizce bilmediği için eleştirildi. Sonra Erdoğan yavaş yavaş konuşmasının arasına İngilizce sözcükler serpiştirmeye başladı. Ardından daha da ileri gidip, yabancı devlet adamlarıyla konuşurken kısa İngilizce cümleler kurdu.

Tayyip Erdoğan son zamanlarda İngilizcesini iyice geliştiriyor galiba. Artık İngilizce yazmaya bile başladı.

NEXT YEAR İNŞALLAH

Geçen yıl eylül ayında Brüksel'de AB Komiseri Gunther Verheugen ile tarihi bir basın toplantısı düzenlemişti Erdoğan. Ve ilk sözü almak için Verheugen'ı ?I first, you second (Ben önce, sen ikinci)' diye uyardı.

Bosna Hersek Büyükelçisi'ne de ?Next year I am going to Bosna Hersek inşaallah. (Gelecek yıl Bosna Hersek'e gideceğim inşallah)' diyen Erdoğan Tunus gezisi sırasında ise Tunuslu bir foto muhabirinin ?How are you' diye sorması üzerine, ?Thank you, siz how are you' esprisini yapmıştı.

NORVEÇ ŞOVU

Erdoğan Macaristan gezisinde de Zigetvar'da yaptığı şehir turunda yine İngilizce cümleler kurarak çocuklarla şakalaştı. Ellerinde Türk ve Macar bayrakları olan çocuklarla konuşan Erdoğan, bir erkek çocuğunun ensesinden tutarak kendine doğru çekti ve ?Are you bodyguard?' diye sordu. Ancak Başbakan Erdoğan'ın ilk ?yazılı İngilizcesi'ni Başbakanlık muhabirimiz Hasan Tüfekçi yakaladı. Erdoğan Norveç gezisi sırasında kendisinden imza isteyen Norveçli gençleri kırmadı ve imzasını ?Republic of Turkey, Prime Minister' diye yazarak attı.

Bakalım babasının İngilizce konuşmasını ti'ye alan, gülerek ?Baba o sözcük öyle telaffuz edilmez' diyen Bilal Erdoğan, Başbakan'ın gramerini nasıl bulacak?

Rüyasında yürüyormuş

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Atilla Koç, ?şekerleme'lerinin yanı sıra aldığı fazla kilolar nedeniyle de arkadaşlarının esprilerine hedef oluyor. TBMM kulislerinde milletvekilleriyle sohbet eden Bakan Koç, göreve geldikten sonra kilo aldığını reddetmiyor. Arkadaşımız Nuray Babacan'ın kulağına ulaşan fısıltılara göre, bakanlık makamına oturduktan sonra tam 5 kilo almış. Rejimle ilgili sıkıntısı ise büyük. Koç, ?Rejim yapıyorum. Her pazartesi rejim yapıyorum, salı günü sona eriyor' diyormuş kuliste konuştuğu arkadaşlarına. Partililerin ?Bari spor yap, sık sık yürü' önerilerine ise yanıtı hazırmış Bakan'ın:

?Her sabah yürüyorum, ama rüyamda...

Başmüzakerecinin yurtdışı önlemi

Yurtdışına giderken mutlaka pasaportumun fotokopisini de alırım. Kredi kartımı ve paramı,iki ayrı cüzdanda taşırım. (AB Başmüzakerecimiz Devlet Bakanı Ali Babacan)

AB'nin Türkiye'yi kabul etmesi sıfıra yakın bir ihtimal. AB liderleri Türkiye'yi istemiyor ve sürekli yeni mazeretler, koşullar öne sürerek oyalıyorlar. Adaylığınız 10 yıl sürecek deyip, sizi kandırıyorlar. Amerika'nın ise Avrupa'yı zayıflatmak için Türkiye'nin üyeliğini teşvik ettiği söylenebilir. (Harvard Politik Bilimler Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Samuel Huntington)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber