50 akraba öğrenci, ÖSS'ye aynı sınıfta girecek ama sınavları iptal olabilir

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2005 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman'da yaklaşık 50 öğrenci, kardeşleri ve amca çocuklarıyla birlikte Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) aynı sınıfta girecek. Sınava girecek olan öğrenciler, aynı hataların yapılması durumundan sınavlarının iptal olmasından korkuyor.

Haziran ayında yapılacak olan ÖSS'ye aynı dershanede hazırlanan yaklaşık 50 öğrenci, ÖSS'de kardeşleri ve amca çocuklarıyla birlikte aynı sınıfı paylaşacak. Özel bir dershanede sınav hazırlıklarını sürdüren Ergin Çimenden ve Cansu Çimenden sınavlarının iptal olmasından korkuyor. Engin Çimenden daha önceden böyle bir olayla karşılaşmadıklarını belirterek, "Bir yıldır bu sınava hazırlanıyorum. Kardeşimle birlikte sınava gireceğim için otomatikman olumsuz yönde etkileniyorum. Sonuçta biz yalnız değiliz, başka arkadaşlarımızda aynı mağduriyeti yaşıyor. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz" dedi.

Yine sınava hazırlanan ve 3 kardeşiyle birlikte aynı sınava katılacak olan Nejla Şahin, bu durumdan olumsuz yönde etkileneceğini ifade ederek, "İlk duyduğumda sevindim ama sonradan ablam ve kardeşimle aynı sınıfta olduğum zaman heyecanlanacağımı düşündüm" şeklinde konuştu.

Dershane Müdürü Bülent Bakır ise öğrencilerinin tedirgin olduğunu ve sınavlarının iptal olmasından korktuklarını söyledi. Bakır meslek hayatında daha önce böyle bir olayla karşılaşmadığını vurgulayarak, "Öğrencilerimiz bize gelerek 'Kardeşlerimiz ve amca çocuklarımızla aynı sınıfta sınava gireceğiz. Tesadüfen de olsa aynı yanlışlar olursa sınavımız iptal olur mu' dediler.

Diğer taraftan yine öğrencilerimiz kardeşleri ve ağabeyleriyle aynı sınıfı paylaştığı zaman heyecanlanacaklarını söyleyerek başarısız olmaktan korkuyor. Biz öğrencilerimizin stresini en aza indirmeye çalışırken, böyle bir olayın olması açıkçası bizi çok şaşırttı. Gerekli düzeltilmenin yapılmasını istiyoruz.

Ankara'da bulunan ilgili yerleri arayarak durumu bildirdik. Onlar da durumu bir dilekçeyle fakslamamızı isteyerek gerekli düzeltme yollarına gideceklerini söylediler" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber