Amasya şampiyonu kadın çiftçi bölge finaline hazırlanıyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın düzenlediği Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması'nın Amasya birincisi Müjgan Pelit, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli ev ekonomistlerinin desteğiyle bölge finallerine hazırlanıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2012 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

9 Mayıs'ta Tunceli'de düzenlenecek olan bölge finali öncesi yaşadığı Sevincer köyünde Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü'nde görevli ev ekonomisi teknikerleri Pınar Öztiryaki ile Dudu Ceylan'dan eğitim alan Pelit, hedefinin 9 ilin katılacağı bölge finalinde birinci olup Çanakkale'de yapılacak Türkiye şampiyonasına katılmak olduğunu söyledi.

Yapılan eğitim çalışmalarında ev ekonomisi, tarla bitkileri, sebzecilik, meyvecilik, gübreleme, sulama, bitki hastalık ve zararlılarla mücadele, tarımsal mekanizasyon arıcılık, büyükbaş küçükbaş hayvancılık, kanatlı yetiştiriciliği hayvan hastalık ve zararlılar ile tüm tarımsal konularda bilgiler edinen Pelit'e ısıl işlemle peynir yapımı tekniği ile kaşar peyniri, örgü peynir ve tel peynir yapımını uygulamalı olarak öğretildi.

Müjgan Pelit, geçen yılki finalinde altın sorularda ikinci olup bu yıl yeniden katıldığı yarışmada il birincisi olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber