Ak Partili Vekil: Liyakati olan da, olmayan da şeflik ve müdürlük istiyor

Haber Giriş : 18 Nisan 2012 22:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEMURA YETENEK SINAVI ŞART

ZAFER ŞAHİN- YENİ ASIR

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, kamuda üst düzey görevlere yükselmek isteyen memurların yetenek ve yeterlilik sınavına tabi tutulmasını önerdi. Milletvekillerinin zamanlarının büyük bölümünü torpil için kendilerine arayan kamu görevlilerinin tayin ve terfi işlerine ayırmak zorunda kaldığını anlatan Özdağ, "Liyakati olan da, olmayan da şeflik, başkanlık, müdürlük istiyor. Memuriyete giriş için nasıl KPSS sınavı yapıyorsak, kamuda yükselmeyi de yetenek ve yeterlilik sınavlarıyla gerçekleştirelim. Kim hak ediyorsa o yükselsin" diye konuştu. Bürokrasinin mevcut haliyle hükümetin ve AK Parti'nin gerisinde olduğu tespitinde bulunan Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

ECEVİT'E TEŞEKKÜR

"Kamuya girişte KPSS uygulanıyor. Memuriyete girişte belli standartlar öngören bu sınav için merhum Bülent Ecevit'e teşekkür etmemiz gerekir. Aynı şekilde üniversitelerde yüksek lisans ve doktora için ALES uygulanıyor. Bu da akademik camia açısından önemli bir kriter. Benzer uygulamanın, kamudaki yükselmelerde de uygulanması lazım. O nedenle 'Kamu Yetenek ve Yeterlilik Sınavı', bürokraside de liyakate dayalı yükselmeyi beraberinde getirecektir."
Özdağ, "Hemen her gün vatandaşlardan talepler geliyor. Liyakati olan da, olmayan da şeflik, başkanlık, müdürlük talebinde bulunuyor. Bakıyorsunuz, müdür olmak istediği alanın, kendi uzmanlık alanıyla alakası bile yok. Geçmişte bu tür göreve getirilen bazı kişilerden, onu göreve getirenler bile rahatsız. Belki kendi alanıyla ilgili çalışsa çok daha verimli olacak. O yüzden, Müsteşarlık ve Genel Müdürlük dışındaki görevlerde yükselme de sınavla olmalı. Kamu Yetenek ve Yeterlilik Sınavıyla görevlendirmeler yapılmalı" dedi.
Özdağ, Atamalar sonrası, 'onun yakını', 'bunun tanıdığı', 'cemaatin adamı', 'partinin çalışanı', 'sizden-bizden' gibi ayrımlar da bu yolla ortadan kalkmış olur. Bu tür nitelemeler, 75 milyon adına çalışan kamu personeli ve yöneticileri için hoş değil" diye konuºtu.

"SİZDEN-BİZDEN"

Özdağ, Bunlar benim kişisel görüşüm. Ancak partimizin de bu konudaki hassasiyeti herkesin malumu. Hükümetimizin çalışmalarına bürokrasinin de ayak uydurabilmesi ve geride kalmaması için liyakate dayalı sistem şart. Bu durumu, partimizin toplantılarında yöneticilerimize de aktardım. Gerekli değerlendirmeler yapılacaktır" dedi.

Yeni Asır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber