SES üyeleri Ankara'ya hareket etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2005 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, hükümetin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı geri çekmesi için otobüsle Ankara'ya hareket etti.

Konak'ta toplanan SES üyeleri, "AKP halka zararlıdır", "Eğitim Sen kapatılamaz" şeklinde slogan atarak Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. O sırada belediye önünde toplu sözleşme haklarını kullanmak üzere gösteri yapan Tüm-Bel Sen 1 No'lu Şube ile birleşen sendika üyeleri, burada bir açıklama yaptı. SES Genel Başkanı Köksal Aydın'ın da katıldığı basın açıklamasında konuşan KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, daha da yaşanılacak bir ülke için mücadeleyi sürdüreceklerini söyleyerek, "SES'in başlattığı bu yürüyüş tüm emekçi dostların yürüyüşüdür. AK Parti'yi KESK olarak uyarıyoruz. Bu yanlış politikalardan vazgeçsin. Sağlığı ücretli hale getirmek, kamu çalışanlarının toplu sözleşme haklarını kullanamaması reform mudur. Emekçilerin söz sahibi olduğu bir ülke için değişim istiyoruz. Tüm toplumun sağlık hakları için yürüyoruz" diye konuştu.

SES Genel Başkanı Köksal Aydın ise, yapılan yürüyüşün ne ilk ne de son olacağını ifade ederek, "Hükümet 15 yıldır gözlerini ve kulaklarını bize kapadı. Bu gözleri ve kulakları açmak için yürüyüşümüze yeni bir etap kazandırıyoruz. Hükümet hızla Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı geri çekmelidir. Bu yasa para babalarının yasasıdır. Bunun taşeronluğunu yapan hükümet bu tasarıyı geri çekmelidir" dedi.

Konuşmaların ardından 30 kişiden oluşan SES üyesi, Ankara'ya hareket etmek üzere otobüslere bindi. Sendikacıların Ankara'ya varmadan önce Balıkesir, Eskişehir ve Bursa'ya da uğrayarak basın açıklaması yapacakları bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber