Aydın ve Karabük'ten örnek birliktelik

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Turizm Haftası kapsamında düzenlenen öğrenci gezileri kapsamında bu yıl ilk kez Aydın ve Karabük illeri arasında öğrenci değişimi yapılacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın ve Karabük Kültür ve Turizm İl Müdürlükleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından her yıl Turizm Haftası kapsamında düzenlenen öğrenci gezileri programı kapsamında örnek bir çalışmaya imza attı. Önceki yıllarda kendi illerinde bulunan yetiştirme yurtlarındaki öğrencilere yönelik kültür gezileri düzenleyen Aydın ve Karabük Kültür ve Turizm İl Müdürlükleri, bu yıl ilk kez hayata geçirilen protokolle öğrenci değişimi yaparak Aydın ve Karabüklü öğrencileri daha önceden görmedikleri kültürel değerlerler bulunma imkanı sağlayacak.

2 günlük sürecek öğrenci değişimi ve gezi programı kapsamında misafir öğrencilerin konaklama sorununu çözen Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, öğrencilerin günlük ihtiyaç ve gereksinimlerinde projeye destek veren Kuşadası TURSAB, Nysa Otel, Nazilli Şafaklar Otel, Nazilli Rene Dö Masion Restoran, Kuşadası Villa Yat Restoran ve Didim Beach Otel'in sponsorluğuyla karşılayacak. Perşembe akşamı her iki ilden aynı anda hareket edecek olan öğrenciler, Cuma ve Cumartesi günleri gerçekleşecek gezi programının ardından memleketlerine dönecek.

Turizm Haftası'nda Türkiye'de ilk kez gerçekleşen öğrenci değişimi kapsamında Aydın'da Nysa ve Afrodisias ören yerlerinin yanı sıra Kuşadası ve Didim'de geziler yapacak. Karabüklü öğrenciler Didim'de dünyaca ünlü Apollon Tapını'nı de gezecek.

İlk kez Karabük'e gidecek olan Aydınlı öğrencilerde Safronbolu Müzesi, Kaymakamlar Evi, Arasta Çarşısı, Hıdırlık Tepesi, İncekaya Su Kemeri, Şeker Kanyonu ve Yörük Köyünü gezecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber