İzmir'de Kutlu Doğum programına yoğun ilgi

İzmir'de Gülçağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlediği program büyük ilgi gördü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 09:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Stadyumu Hakemler Salonu'nda gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliğine, Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan konuşmacı olarak katıldı. Davetlilerin salona sığmadığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İmam Hatip İsa Kara, Kur'an-ı Kerim ziyafeti sundu. Lise öğrencisi Burak Karakaya ve din görevlisi Hüseyin Tatar'ın okuduğu şiirler salonu dolduran yüzlerce kişiyi duygulandırdı. Hadis ezberleme yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Programı organize eden Gülçağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Katnik, Peygamberimiz Hz. Muhammed'i (SAV) anlamak, yaşamak için bir araya geldiklerini söyledi. Katnik, "Peygamberimizin bizlere bıraktığı güzellikler hiç bitmeyecek. O güzellikleri bilmek kardeşçe yaşamaya yetiyor. Anlayanlar O'na koşuyor. Ama hala onu anlamayanlar var. Bizlerin görevi onu anlamak, yaşamak ve anlatmak." dedi.

Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan da salonu dolduranlara, 'En Büyük Rehber Hz. Peygamber (SAV)' konulu bir konferans verdi. Peygamber sevgisi ile hasımların hısım olduğunu anlatan Nurşacan, "O peygamber gönül huzurunun, aile mutluluğunun yolunu göstermiş." dedi.

Türk milletinin sağlam aile yapısı sayesinde bugünlere geldiğini ifade eden Nursaçan, aile birliğinin öneminin altını çizdi. Konferansın bitiminde hep birlikte semaya açılarak dualar edildi. Dernek Başkanı Katnik ve İzmir Müftü Vekili Mehmet Gündoğdu, konferans için İzmir'e gelen Necmettin Nursaçan'a plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber