Kılıçdaroğlu: AKP bir tek ona dokunamıyor/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları:

TBMM darbe hukukun yarattığı kirliliği 30 yıldır neden temizleyemedi. Türkiye son 10 yıldır AKP tarafından yönetiliyor. İstediği her şeye dokunurken dokunmadığı tek bir şey var darbe hukuku.

Darbeye karşı olmak insanlığın kazanımlarını savunmaktır. Darbeye karşı olmak demokrasiyi savunmaktır. Hem demokrat olup hem de darbe hukukuyla beraber olunmaz. YÖK yasasının sahiplenilmesi, siyasi partiler yasasının değişmemesi siyasal ikiyüzlülüktür.

Yüzde 10 seçim barajı milli irade hırsızlığıdır. 32 yıl içinde devletler yıkıldı dünya değişti, 2012 Türkiye'sinde darbe hukukundan söz ediyoruz. Sansürden hapisteki gazetecilerden söz ediyoruz. Türkiye'de demokrasi varmış oyunu oynamaktan vazgeçelim. Darbe temizliği için CHP'den demokrasi paketini sunuyoruz.

Darbe hukukunu Türkiye Cumhuriyeti hukukundan temizlemek istiyoruz.

CHP olarak darbelerden en büyük zararı biz gördük. Partimiz kapatıldı, arşivlerimiz SEKA'ya gönderildi ama asla intikam duygusu içinde olmadık. Demokrasinin yanında olduk.

En somut örneği Recep Tayyip Erdoğan. Kendisi milletvekili olamıyordu.

Darbe hukukunu temizlemek mi istiyorsunuz. İşte kanun teklifimizi veriyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber