Sendikalar öğretmene yapılan saldırıyı kınadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 19:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya'da eğitim sendikaları ile eğitimciler, Kütahya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde öğretmenin öğrencisi tarafından bıçaklanmasını kınadı.

Eğitim Bir-Sen, Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Türkiye Eğitim Sen şubeleri tarafından düzenlenen basın açıklamasında Türkiye Eğitim Sendikası Kütahya Şube Başkanı Mehmet Karabekir, bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Karabekir şöyle konuştu: "Kütahya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinden Hakan Gülhan isimli öğretmen arkadaşımız üzücü bir saldırıya maruz kalmıştır, yaşanan bu korkunç olaydan daha üzücü olan ise bu olayın basına yansıma şeklidir. Olay günü Hakan Gülhan'ın, öğrenciyi derse geç geldiğinden dolayı derse almadığı ve bunun üzerine olayın meydana geldiği şeklinde basına yansımıştır. Ancak olay günü Hakan Gülhan'ın bu öğrencinin bulunduğu sınıfta dersi olmadığı için o gün öğrenciyi derse almama gibi bir durumun olması söz konusu değildir."

SAĞLIK DURUMU İYİ

Karabekir, öğrencisi tarafından bıçak darbesi ile kalbinden yaralanan Gülhan'ın sağlık durumunun iyi olduğunun altını çizerek, sözlerine şöyle devam etti: "Saldırıya uğrayan öğretmenin vefat ettiği şeklinde asılsız haberler yayınlanmış olup, öğretmene gerekli tıbbi müdahale yapılmış, sağlık durumu iyiye gitmektedir. Her ne sebeple olursa olsun öğretmene ve tüm kamu çalışanlarına yapılan bu ve benzeri olayları kınıyoruz. Yıllar içerisinde sahip olduğu saygınlığını ve onurunu yitirmiş olan eğitim camiasının en kısa sürede gerekli tedbirler alınarak eski saygınlığına kavuşturulması gerekmektedir. Görevleri başında sonu ölümle sonuçlanabilen saldırılara uğrayan kamu çalışanlarının, güvenliği tehlikede. Yetkililer ise bu duruma göz yummaya ve gerekli tedbirleri almamaya devam ediyor. Görevlerini yerine getirmeye çalışırken kamu çalışanlarının uğradığı saldırılar yeni değil. Bu yaşanan olaylar da ilk değil. Eğer yeterli tedbir alınmaz ise bu saldırılar yaşanmaya devam edecektir. Hükümete gözünü açması ve kamu çalışanlarının görevleri başındayken güvenliklerini sağlamaları için uyarıda bulunuyor ve soruyoruz, daha ne kadar ölüm gerekmektedir?"

Üzücü olayın tüm kamuoyunda duyulmasına rağmen bakanlık sitesinde yer verilmemesini eleştiren Karabekir, "Sayın Bakan'a buradan sesleniyoruz. Öğretmeni para düşkünü, az çalışan, çok tatil yapan bir meslek mensubu olarak görmekten vazgeçsin de kendisini de okutan, yetiştiren ve bakan olmasına neden olan eğitimcinin onurlu şerefli bir Türk öğretmeni olduğunu hatırlasın. Hazreti Ali Efendimiz'in 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' sözünü hatırlasın ve öğrencisi tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan bir öğretmenin öldürülmeye kadar varan saldırılarını iyi analiz etsin. Bu uyarılara rağmen gerekli önlemi almayan yetkililer, saldırıların nedenini araştırmadığı ve tedbirleri almadığı sürece ölümlerin ve saldırıların sorumlusu olmaktan kurtulamayacaklardır. Tüm eğitim çalışanı sendikaları olarak hükümetten uyarılarımıza kulak verilmesini istiyoruz. Yaşanan bu saldırıları da şiddetle kınıyor, bir daha yaşanmaması temennisini paylaşmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİ TUTUKLANDI

Öğretmenini bıçakla yaraladıktan sonra okuldan kaçıp Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Nizamiyesi'ndeki polis memurlarına teslim olan Tarık D. (18)'nin, Çocuk Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı. Cumhuriyet savcılığına sevk edilen zanlının, burada ifadesi alındı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Tarık D. tutuklanarak Kütahya E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber