Sanatçılar Gaziantep temalı eserlerini sergiledi

Geleneksel Türk sanatının yeni nesillere tanıtılması için başlatılan proje ilk olarak Gaziantep'te hayata geçirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendi sanatlarında duayen 11 sanatçı tarafından hazırlanan katı, hüsn-ü hat, tezhip, mozaik, minyatür, ebru ve çini tarzındaki Gaziantep temalı eserler Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde 100'den fazla eser sergilenmeye başlandı.

Katı sanatçısı Dürdane Ünver, hüsn-ü hat sanatçıları Fuat Başar, Turan Sevgili, minyatür sanatçısı Özcan Özcan, çini sanatçıları Nursen Güven, Güvenç Güven, ebru sanatçıları Yılmaz Eneş, Nilgün Erkoç Çevik, tezhip sanatçıları Emel Türkmen, Eda Funda Özkan ile mozaik sanatçısı Meryem Ezengin'in eserlerinden oluşan serginin sanat danışmanlığını tezhip sanatçısı Merve Öztürk üstleniyor.

Proje kapsamında sanatçılar Gaziantep'in 5 farklı dönemini içeren kompozisyon ile eserlerini hazırladı. Etkinliğin, Türkiye'nin diğer illerini de kapsayacak şekilde genişleyeceğini söyleyen Organizasyon Komitesi ve Fikri Firar Sanat Başkanı Ömer Erendor, projede yer alan sanatçıların günümüzün önemli isimleri arasında yer aldığını belirtti.

Erendor, ?Bize ait olan sanatları, özellikle genç nesillerin unutmamasını ve ilgilenmesini amaçlıyoruz. Bu proje sadece soyut bir sanat sergisi değildir. İçinde tüm manevi duygularımızı, zenginliklerimizi, tarihimizi barındırmaktadır. İnanıyorum ki, Gaziantep'i en iyi şekilde temsil edecektir. ?Geleneksel Türk Sanatları Buluşması' ileriki yıllarda diğer şehirlerimizi de içine alacak şekilde genişleyecektir. Ayrıca projenin yurt dışında sergilenmesi için de gerekli girişimleri başlattık.? ifadelerini kullandı.

23 Nisan'a kadar açık kalacak sergi, 11 Mayıs'ta da İstanbul'da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber