AKÜ'de trafik okulu açılıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2005 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ), Fen Bilimleri Enstitüsü'ne bağlı olarak Trafik Planlaması ve Uygulaması Anabilim Dalı kurulacağı bildirildi. Şu anda sadece Gazi Üniversitesi'nde bulunan Trafik Planlaması ve Uygulaması Anabilim Dalı'nda yüksek lisans eğitimi verilecek.

AKÜ, Türkiye'deki belli başlı karayollarının kesiştiği noktada bulunan Afyonkarahisar için hayati önem taşıyan bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Fen Bilimleri Enstitüsü Trafik Planlaması ve Uygulaması Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal ve öğretim üyelerini makamında kabul eden AKÜ Rektörü Prof. Dr. Halim Sözbilir, görüşmenin ardından Trafik Planlaması ve Uygulaması Anabilim Dalı'nın kurulması için gerekli talimatı verdi.

Afyonkarahisar'da çok trafik kazası meydana geldiğini ve AKÜ'de açılacak olan anabilim dalında kazaların çevresel ve teknik araştırmalarının yapılabileceğini belirten Rektör Sözbilir, "Afyonkarahisar Belediyesi ve Gazi Üniversitesi işbirliğiyle Türkiye'de ilk kez Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek olan bir projenin çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Proje kapsamında trafik düzenlemesi yapılacak ve trafikle ilgili kişilere gereken destek sağlanacaktır" dedi.

Prof. Dr. Süleyman Pampal da Türkiye'de bir ilk olan böyle bir projeye Afyon Kocatepe Üniversitesi ile birlikte imza atmanın kendileri için memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, "Yolların kesiştiği bir noktada bulunan Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek çalışmaların, Türkiye için örnek olacağına ve trafik kazalarının azalmasının yanı sıra insanları yormayan ve mantıklarına uygun trafik düzenlemelerine katkı sağlayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber