İkizdere Barajı'nda su miktarı 20 milyon metreküpe yaklaştı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 Ağustos 2010 tarihinde hizmete açılan İkizdere Barajı'nda biriken su miktarının yaklaşık 20 milyon metreküpe ulaştığı bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Baraj'a giderek AK Parti İncirliova İlçe yönetimi ve İl Genel Meclisi Üyesi Kazım Günaydın ile incelemelerde bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın'ın uzun süre su sorunu yaşamayacağını söyledi.

Aydın ve 30 yerleşim biriminin içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Aydın İçme Suyu Projesi kapsamında Aydın İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin yıl sonuna kadar tamamlanacağını kaydeden AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem ?İkizdere Çayı üzerinde, sulama ve içme suyu temini amacıyla 1999 yılında inşasına başlanan bu hizmetin bugün bu noktaya gelmesi hepimiz için onur kaynağıdır. Toprak ve kaya gövde dolgu tipi olan bu barajımızın gövde hacmi 5,71 Hektometre küp, akarsu yatağından yüksekliği 101,00 m., normal su kotunda göl hacmi 213,22 hm3, normal su kotunda göl alanı 5,47 km2'dir. Bu barajımız Aydın ve çevresinin içme suyu ihtiyacını karşılayacağı gibi, 1050 hektarlık bir alana sulama hizmeti ve yıllık 34 hm3'lük de içme suyu hizmeti verecek? dedi.

Her geçen gün artan nüfusa karşın su kaynaklarının artmadığını bu nedenle kaynakları en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, İkizdere Barajı'nda yaptığı açıklamada ?Şu anda barajın hizmet vereceği yerleşim birimlerinde yaklaşık 275 bin kişinin yaşıyor. Hali hazırda Aydın il merkez ile barajdan içme suyu hizmeti alacak olan yerleşim yerlerinin mevcut içme suyu kaynaklarının yıllık toplamı 14,2 milyon m3 olarak, 2050 yılı içme suyu ihtiyacı ise yıllık 52,35 milyon m3 olarak hesaplanıyor. Bu yerleşim yerlerinin gelecekteki su ihtiyacı İkizdere Barajı ve Tabakhane Deresi'nden karşılanacak. Aydın'ın asırlık özlemi olan Çine Barajı ve İkizdere Barajı halkımızın hizmetindedir. Dandalaz Barajımız da yakında açılacak ve Nazilli'nin içme suyu projesini başlayacak. Bu arda Oyuk ve Sarıçay Barajlarının yapımı için çalışmalarımız da devam ediyor? dedi.

(İK)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber