Tutuklu ve hükümlüler 'Sonsuz Nurlarla' yolculuğa çıkacak

Samsun'un Vezirköprü ilçesi M Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan tutuklu ve hükümlüler, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Hz. Peygamber (s.a.v.)'in hayatını konu alan 'Sonsuz Nurlarla Yolculuk' adlı yarışmaya katılmak için başvurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun geneli yapılan yarışmanın, Vezirköprü temsilcisi ve Karadeniz Eğitim Derneği (KEYDER) Başkanı Mustafa Şenlik, ?Bu yıl Samsun olarak düzenlediğimiz yarışmaya, okuma yazma bilen herkes kendi kategorisinde katılabiliyor. Biz de cezaevindeki sosyal imkânları ve etkinlikleri kısıtlı olan tutuklu ve hükümlüleri bu yarışmaya katarak, onların aktifleşmesini sağlamayı amaçladık. Burada imkan eşitsizliğini de giderebilmek amacıyla ilk etapta 25 set şeklinde Sonsuz Nur isimli kitaptan hediye ettik. Bu rakam önümüzdeki günlerde 80 set şeklinde tutuklu ve mahkûmlarımıza verilecek." dedi.

KEYDER olarak seçme eserlerden oluşan bir set yaparak cezaevi kütüphanesine hediye etme kararı aldıklarını belirten Şenlik, ceza infaz kurumlarındaki hükümlü ve tutukluların sivil toplum kuruluşlarının organizesiyle düzenlenen faaliyetlere katılmalarının hem bu faaliyetleri geliştireceğini, hem de kendilerini geliştirip sosyalleştireceğini düşündüklerini ifade etti. Şenlik, "Bu isteğimizi cezaevi yönetimine de ilettik ve sağ olsunlar bize yardımcı oldular ve bu olaydan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.? dedi.

Yapılan etkinlikte dereceye girenleri çeşitli ödüllerin beklediğini hatırlatan Mustafa Şenlik, 15 kişiye umre seyahati, 12 tablet bilgisayar, 13 netbook bilgisayar, 15 bisiklet, 17 fotoğraf makinası, 3 ıphone, 22 MP4 player ve 22 kişiye de 8 GB flash disk verileceğini belirtti.

Daha sonra Keyder tarafından tutuklu ve hükümlülere getirilen kitaplar, Vezirköprü M Tipi Kapalı Cezaevi Kurum Öğretmeni Vedat Gülşen'e teslim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber