9 yaşındaki küçük yazar

Tatvanlı ilköğretim okulu öğrencisi Küçük Ömer, 5 günde 28 sayfalık ilk kitabını yazdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Ulu Er İlköğretim Okulu üçüncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Ömer Muğlu, ?Ramazan Dede'nin Çiftliği? adlı hikâye kitabını 5 günde yazarak büyük bir başarıya imza attı. Yazdığı hikaye kitabıyla Bitlis'te adından söz ettirmeye başlayan küçük Ömer sınıf arkadaşlarının da takdirini kazandı.

İlk kitabını 28 sayfa olarak yazan Ömer Muğlu, aynı zamanda kitap içerisinde yer alan 13 resmi de yine kendisi kara kalem çalışmasıyla çizerek kitabını bastırdı. Okul yönetiminin desteğiyle kitabının ilk baskısını okuldaki arkadaşlarıyla paylaşan küçük Ömer hikaye kitabını çoğaltmak ve diğer arkadaşlarının da okuyabilmesi için sponsorlardan yardım bekliyor.

Ailesi ve sınıf öğretmeni ve sınıf arkadaşlarının desteğiyle kendine olan öz güvenini kazanarak kitap yazmaya başladığını belirten Ömer Muğlu, ilk kitabını çıkardığı için mutlu olduğunu ifade etti. İleride başarılı bir yazar olmak istediğini anlatan Muğlu, ?Kitap okumayı çok seviyorum. Sürekli kitap okuyordum. Bu yıl içerisinde 500'e yakın hikaye kitabı okudum. Ve sonra ben de okuduğum kitaplardan esinlenerek kitap yazmaya karar verdim. 28 sayfalık kitabımı 5 günde hazırladım. Kitap içerisinde yer alan resimleri de yine kendim çizdim. Kitabımın ilk baskısını yaptım. İlk baskıyı okuldaki ve sınıftaki arkadaşlarıma dağıttık. Onlarda yazmış olduğum kitapları çok beğendiklerini söylediler ve tebrik ettiler. Kitabımda, sınıfta yaramazlık yapmamamız, dersleri iyi dinleyip örnek birer öğrenci olmaları gerektiğini anlamaya çalıştım. İnşallah bu kitabım için sponsor bulursam çoğaltıp diğer okullardaki öğrencilerinde okumasını sağlayacağız. Bu kitaptan sonra şimdiden ikinci kitap için hazırlıklara başlayacağım? diye konuştu.

Ömer Muğlu'nun sınıf öğretmeni Ferhat Orak da, öğrencisinin azimli ve çalışkan olduğunu, başarısını takdir ettiklerini söyledi. Ömer'in yazarlık yeteneğini geliştirmesi için ellerinden geleni yapacaklarına da dikkat çeken Orak, kitaplarının basımı için sponsor desteğinin şart olduğu kaydetti.

Ulu Er İlköğretim Okulu Müdürü Mahmut Kocaman ise, Ömer'in okuldaki diğer arkadaşlarına örnek olduğunu ve diğer öğrencilerinde kitap yazmaya yöneleceğine inandığını belirtti. Kitap yazmanın önemine de vurgu yapan Kocaman, okul yönetimi olarak Ömer için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

KAYMAKAM YILMAZ'I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

Ömer Muğlu, Sınıf Öğretmeni Ferhat Orak'la birlikte Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Bu yaşta kitap yazmaya başlamanın önemine vurgu yapan Kaymakam Yılmaz, öğrencilerin elde etmiş oldukları her başarıda gururlandıklarını dile getirdi. Kitap yazmaya küçük yaşta başlayan Ömer Muğlu'yu herkesin örnek alması gerektiğini dile getiren Yılmaz, ?İlçemizde her geçen gün başarılı öğrenci sayımız artmaktadır. Başarılı öğrencilerimizden birisi olan Ömer Muğlu ilk kitabını yazmış, tebrik ediyoruz. Kendisi için ilçenin en küçük yazarı diyebiliriz. Bu saatten sonra öğrencimizin yapacağı güzel faaliyetlerinin daima maddi ve manevi olarak arkasında olacağız. Ömer'in bu girişimi diğer arkadaşlarını da örnek olacaktır? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber