Cep telefonu kaydettirme ücreti 5 YTL'ye düşürüldü...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2005 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cep telefonu kullanımı ve ticaretine ilişkin düzenlemeler getiren yasa teklifi, TBMM Adalet Komisyonu'nda kurulan alt komisyonda, bazı değişikliklere uğradı.

Yasa teklifinin cezai hükümlerini değerlendiren alt komisyon, ticaret kastı dışında yapılan devirlerin cezai müeyyideye bağlanmasının doğru olmayacağı görüşüyle buna ilişkin hükmü tekliften çıkardı.

Ayrıca, teklifte öngörülen adli para cezalarını düşüren alt komisyon, diğer cezaları da yeni TCK'daki sisteme paralel olarak değiştirdi ve fiillerin ağırlık derecesine göre ağırdan hafife doğru kademelendirdi.

Alt komisyon, belgesi olmayan cep telefonlarının 10 YTL karşılığında kayıt altına alınmasını düzenleyen hükmü de değiştirerek, kayıt ücretini 5 YTL'ye düşürdü.

AK Parti Muğla Milletvekili Orhan Seyfi Terzibaşıoğlu tarafından hazırlanan Telsiz Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, 2 Haziran Perşembe günü TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülecek.

Kanun teklifi, cep telefonlarının ticaretinin kontrol altına alınması, tüketici ve abonelerin hırsızlığa ve gaspa karşı korunması yönünde düzenlemeler içeriyor.

Teklifin yasalaşması halinde, ikinci el cep telefonu satışının kayıt altına alınarak, kaçak ve hırsızlık malı cep telefonları kullanım dışı bırakılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber