Vali Şentürk: Hastane inşaatı TOKİ'ye devredilebilir

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat'a yapılması planlanan 400 yataklı hastane inşaatının toki'ye devredilebileceğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat'a yapılması planlanan 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ihale sürecinde yüklenici firma ile uzlaşma sağlanamazsa hastanenin TOKİ aracılığıyla yapılabileceğini söyledi

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı tarafından Yozgat'a yapılacak olan 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ihalesinin 23 Kasım 2011 tarihinde yapıldığını ve şu anda yüklenici firma ile uzlaşma çalışmalarının sürdüğünü belirterek, ?Bu süreçte ilgili yüklenici adayları ile uzlaşmaya varılamazsa ihale iptal edilerek bu modelden vazgeçilip ve hastane TOKİ aracılığı ile yaptırılabilir.? dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Yozgat'a yapılması planlanan 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapımı işleri ile ürün ve hizmetlerin temin edilmesi işine ait açık eksiltme ihalesi 23 Kasım 2011 tarihinde yapıldığını ifade eden Vali Şentürk, ?İlimize yapılacak 400 yataklı hastanenin yapılması konusundaki işlemler son aşamasına gelmiştir. Hastanenin temeli bu yıl içerisinde atılması planlanmıştır. Gerek ihale süreci gerekse ihale sonrası işletmesi kamu özel ortaklığı modelidir. Bu model özellikle hastanenin işletmesi açısından birçok farklı avantajlara sahiptir. Ancak hastanemizin kamu özel ortaklığı modeli ile yapılması olmazsa olmaz bir zorunluluk değildir. Şayet ihalenin bu aşamasında ilgili yüklenici adayları ile uzlaşmaya varılamazsa ihale iptal edilerek bu modelden vazgeçilebilir ve hastane TOKİ aracılığı ile yapılabilir.? dedi. Vali Şentürk, hastanenin yapılması planlanan yer ile ilgili herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber