Oto fareleri güvenlik kamerasında

İstanbul'da, park edilen araçların kilitlenmesini sinyal kesici cihazla engelleyen oto farelerinin saniyeler içinde gerçekleştirdikleri hırsızlık, güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da bulunan 8 ayrı alışveriş merkezinin otoparklarında, park halindeki otomobillerden farklı tarihlerde gerçekleşen hırsızlık olaylarıyla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı. 3 alışveriş merkezinin güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, hırsızlık anının saniye saniye kameraya yansıdığını belirledi. Görüntülerin birinde, otomobilden inen bir kişinin otoparktaki otomobilin kilidini söktükten sonra çantayı alarak kaçtığı, bir süre sonra otomobile tekrar gelerek daha önce açtığı otomobili de çaldığı, diğer görüntülerde de otomobilden inen kişinin, otoparktaki aracın kapı kilidini sökerek hırsızlık yaptığı, ardından tekrar kendisini bekleyen otomobile binerek uzaklaştığı görülüyor.

İnceleme sırasında bu kişinin, benzer suçlardan 16 ayrı polis kaydı bulunan Çetin S.(44) olduğu anlaşıldı. Hırsızlıkta otomobili kullanan kişinin ise henüz yakalanamayan kardeşi olduğu anlaşıldı.

Çetin S.'nin Ataşehir'deki bir alışveriş merkezinde yakalanma anı da güvenlik kamerasına yansıdı. Otomobilinde yapılan aramada, araç kapılarının kilitlenmesini önleyen sinyal kesici cihaz, polis tepe lambası, kar maskeleri, sahte kimlik, plaka ve çeşitli belgeler ele geçirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulaması yapılan Çetin S., 8 ayrı AVM otoparkındaki otomobillerden hırsızlık yaptığını itiraf etti. Çetin S.'nin ayrıca 15 ayrı suç dosyasından dolayı mahkemece arandığı ortaya çıktı. Adı açıklanmayan kardeşi ise her yerde aranıyor.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Çetin S., Ümraniye Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlıların soygun anlarındaki rahat tavırları dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber