Mersin Fem Dershanesi YGS'de Türkiye 7.'si çıkardı

Mersin'de Fem Dersanesi ve Mersin Fen Lisesi öğrencisi Emine Metin, YGS 1, YGS 2 ve YGS 6 puan türlerinde Türkiye 7.'si ve Mersin birincisi oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yine aynı dershaneye ve okula devam eden Muhammet Hüseyin Sarı da YGS 4 puan türünde Türkiye 72.'si olarak ilk 100'e girmeyi başardı.

Mersin Fem ve Anafen Dersaneleri Genel Müdürü Ali Onaylı, dereceye giren öğrencilerle düzenlediği basın toplantısında 1 milyon 837 bin öğrenci ve velinin merakla beklediği 2012 Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları açıklandığını kaydetti.

Bu sonuçlara göre, Mersin Fem Dershaneleri büyük bir başarıya daha imza attığını ifade eden Onaylı, ?Sonuçları değerlendirdiğimizde bireysel başarılar elde ettiğimiz gibi, kitlesel anlamda da büyük başarılara imza attık? dedi.

Dershanelerine davam eden Mersin Fen Lisesi öğrencisi Emine Metin'in YGS 1, YGS 2 ve YGS 6 puan türlerinde Türkiye 7.'si ve Mersin 1.'si olduğuna dikkat çeken Onaylı yine aynı okulun öğrencisi Muhammet Hüseyin Sarı'nında YGS 4 puan türünde Türkiye 72. si olarak ilk 100'e girmeyi başardığını vurguladı.

Ayrıca 15 öğrencilerinin Türkiye de ilk bin'e girmeyi başardığını anlatan Onaylı şöyle devam etti: ?26 yıldan bu yana Türkiye'nin en seçkin dershanesi olarak hizmet veren Fem Dershaneleri, bunda en büyük etken olarak, öğrenci, öğretmen, veli üçlüsünün koordineli çalışması, daima eğitim öğretim eksenli hareket edilmesi ve yeniliklere açık olmayı görmektedir.?

Teknolojik destekli eğitim anlayışı ile öğrencilerinin hedeflerine ulaştığını görmenin kendilerini mutlu ettiğini belirten Onaylı, "Mersin'e başarıları armağan etmenin haklı gururunu öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizle birlikte yaşıyoruz.? ifadesini kullandı.

Başarılı öğrenci Emine Metin ise çok heyecanlı olduğunu ifade ederek, ?Uzun bir süreç geçirdik. Hep beraber çalıştık. Bütün arkadaşlarım bu başarıyı hak ediyordu ancak bu bize denk geldi. Ailemin, dershane ve okulumun büyük emekleri var.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber