300 kilo at eti ele geçirilen lokanta kapatıldı

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yaklaşık 300 kilo at eti ele geçirilen lokanta belediye zabıta ekiplerince kapatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı baskında el konulan 296 kilogram etin tek tırnaklı (at eti) olduğu ortaya çıktı. At eti kullandığı belirlenen lokanta için kapatma işlemleri yapılırken, zabıta ekipleri denetimleri yoğunlaştırdı.

Geçen hafta Büyükdeliller Köyü'nde Osmangazi Belediyesi ile Jandarma ekipleriyle düzenlenen ortak operasyonuyla at keserek kasap ve lokantalara pazarlayan bir kişinin yakalanmasının ardından, ekipler bu kez Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle şehir merkezinde faaliyet gösteren ve at eti kullandığı belirlenen bir lokantaya baskın yaptı.

Zafer Mahallesi'ndeki adrese baskın yapan ekipler, yemek üretimi yapılan mutfakta gördükleri karşısında şaşkına döndü. Pisliğin adeta kol gezdiği mutfakta, damlayan kanalizasyon borularının altına yığılan pirinç çuvalları, gayri sıhhi depolama ve hijyen kurallarını hiçe sayan görüntüler objektiflere yansıdı.

Polis ve zabıta ekiplerinin yaptığı araştırmada lokantanın hemen yanındaki evde geçen hafta Büyükdeliller Köyü'nde kesimi yapılan at etlerinden olduğu tespit edildi. Osmangazi Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından 10 çuval ete el konularak Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına teslim edildi. Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol Uzmanlarının lokantada bulunan çiğ ve pişirilmiş etlerden aldığı numunelerin incelenmesinin ardından mevcut etlerin at eti olduğu kesinleşti.

LOKANTA SAHİBİ KENDİNİ SAVUNDU: BİLMİYORDUM

Lokanta sahibi ekiplere yaptığı savunmada, geçen hafta televizyonda et aldığı kişiyle ilgili haberi duyunca aldığı etleri dolaba kaldırdığını ve kullanmadığını söyledi.

Adı geçen kişiden aldığı etleri geri iade etmek için sakladığını öne süren lokanta sahibi, bu etleri kullanmadığını öne sürdü. Lokantada zabıta, polis ve Tarım Müdürlüğü uzmanlarının zabıt tutmasının ardından cezai işlem uygulandı. Lokantadaki tüm et ürünlerine de el konuldu. Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Laboratuvarlarının yaptığı testlerin ardından at etleri el konularak imha edilirken, dana etleri ise sahibine iade edildi. At eti kullandığı tespit edilen lokantaya idare para cezası uygulanırken, kapatma işlemleri başlatıldı.

BAŞKAN DÜNDAR: ASLA İZİN VERMEYİZ

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kötü niyetli insanların halk sağlığı ile oynamasına asla müsaade etmeyeceklerini belirterek, denetimlerin yoğun bir şekilde sürdüğünü aktardı.

Geçen hafta at eti kesimi yapan şahsın yakalanmasının ardından belediye ekiplerinin konuyu hassasiyetle takip ettiğini anlatan Başkan Dündar, bunun sonucu olarak baskın yapılan lokantada 296 kilogram ete el konulduğunu, yapılan incelemede de bu etlerin at eti olduğunun kesinleştiğini ifade etti.

Başkan Dündar, sağlıklı Osmangazi hedefi ile çıktıkları yolda Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerle gıda satan ve üretim yapan iş yerlerinin hijyen ve sağlık kurallarına uyup uymadıklarının tespit edildiğini vurgulayan Başkan Dündar, kurallara uyan işletmelere 1502 kalite belgesi verildiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber