Bursa 10 yıllık yatırımı 3 yılda aldı

Bursa Büyükşehir Belediye başkanı Recep ALTEPE: "bizden önceki 10 yılda Bursa'ya Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 milyar 215 milyon tl'lik yapılan yatırıma biz 3 yılda ulaştık"

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 00:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan ayı ikinci oturumunda 2011 mali yılı faaliyet raporu görüşüldü. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kendilerinden önceki 10 yılda Bursa'ya Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 milyar 215 milyon TL'lik yatırım yapıldığını belirterek, kendilerinin bu rakama 3 yılda ulaştıklarını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan ayı ikinci oturumunda 2011 mali yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü toplantıda Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Altın, meclis başkanlığını üstlendi. Parti grupları adına ve kişisel olarak söz alan meclis üyelerinin ardından kürsüye gelen Başkan Altepe, hem son 1 yıl içinde hayata geçirilen hem de 3 yılda gerçekleştirilen yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Altepe, 2011 yılı için 842 milyon TL gider bütçesi hazırladıklarını, bu bütçenin 889 milyon TL ile gerçekleşme oranının yüzde 106 olduğunu vurguladı. Yine 842 milyon TL olarak planlanan gelir bütçesinin de kredi kullanımı ve borç ödemeleri nedeniyle yüzde 90 oranında gerçekleştiğini ifade eden Başkan Altepe, "Personel giderlerinin bütçe içinde sadece yüzde 11'lik bir dilimi oluşturması ise önemli bir başarıdır. Hizmette herhangi bir sınır tanımadık. Her sorunla yakından ilgilendik. Bizden önce son 10 yılda ne yapıldığına bakmak lazım. Bursa'da 10 yılda 1 milyar 215 milyon TL'lik yatırım yapılmış. Biz bu rakama Mayıs ayında ulaşıyoruz. Yani 10 yılda yapılan yatırımı 3 yılda gerçekleştirmiş oluyoruz. Bu yatırımları bizim dönemimizde hayata geçmesi bizler için büyük bir onurdur? dedi.

KIT KAYNAKLARLA EN FAZLA HİZMET

Bursa'da kıt kayaklarla en fazla hizmeti sağlamak amacıyla gece gündüz çalıştıklarının altını çizen Başkan Altepe, İstanbul, Kocaeli, Mersin gibi illere oranla vergi gelirleri çok düşük olan Bursa'da kent dinamiklerini de bu dönemde harekete geçirdiklerini hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi'nin kasasından yapılan yatırımların yanında sponsorlar, hayırseverler ve belediye şirketlerini de bu dönemde etkin olarak devreye soktuklarını dile getiren Başkan Altepe, ?Yaklaşık 18 milyonluk yatırım olan tramvay hatlarını Burulaş yapıyor. Yaklaşık 2 milyon liraya mal olan Huzurevimizi hayırsever işadamı yaptı. Yine sağlık ocağı ve aşevi, Çukur Mescit sponsor işadamlarımız tarafından, Altıparmak Meydanı BTSO tarafından yaptırılıyor. Spor tesislerimizi BESAŞ, Bilim Teknoloji Merkezimizi Kültür A.Ş. yaptırıyor. Gökdere Eğlence ve Spor Parkı ile çöpten enerji üretimini yap-işlet-devret yöntemiyle yaptırıyoruz. Fabrika-i Hümayun Faruk saraç tarafından, Akçalar mezbahası Ticaret Borsası tarafından yaptırıldı. Yine sığınma evini tüm kurumlarımızla işbirliği içinde, sosyal ve kültürel etkinliklerimizi de sponsorlarımızla hayata geçiriyoruz. Tüm bu saydıklarım 300 milyon TL'lik işler. Bunlar bu dönemde Bursa'ya kazandırılıyor? diye konuştu.

AK Parti gurubu adına söz alan Celal Demir de belediyelerin büyük bir kısmında yüzde 30'ları bulan personel giderlerinin Büyükşehir Belediyesi'nde yüzde 11 olmasının önemli bir başarı olduğunu kaydetti.

Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz ise şahsı adına söz alıp, Gemlik'in spordan altyapıya ve sosyal tesislere kadar her alanda Büyükşehir Belediyesi'nden bu dönemde önemli yatırımlar aldığını belirterek Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Toplantıda Büyükşehir Belediyesi'nin 2011 mali yılı faaliyet raporu onaydı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber