Dünya çocukları Kocaeli'de buluştu

Kocaeli'de, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali'ne katılan 41 ülkeden bin çocuk, Türk müziklerine ve tatlarına hayran kaldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir'in Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlediği Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı farklı aktivitelerle eğlendirirken renkli görüntülere de imza attı. 41 ülkeden 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği'ne katılmak için Kocaeli'ne gelen bin çocuk, Türk müzikleri eşliğinde dans etti ve ikramlardan tattı. Türk kültürünü yansıtan ürünlerin usta ellerde nasıl işlendiğini öğrendi.

Japonya'dan Orta Afrika'ya, Venezuela'dan Kongo'ya kadar farklı kültürlerin çocukları Türk kardeşleriyle aynı tatta buluştu. Büyükşehir'in çocuklara ücretsiz dağıttığı Osmanlı macunu, patlamış mısır ve pamuk şeker misafir ülke çocuklarının da beğenisine sunuldu. Çocuklar daha önce hiç tatmadıkları Türk lezzetlerini çok sevdi. Çocuklar, hem Türk misafirperverliğine hem de damak tatlarına hayran kaldı.

Dünya çocukları, performans sahnesinde ise Türk kültürüne ait müziklerle dans etti, şarkılar söyledi. Özellikle misafir çocukların horon tepmesi, Ankara havasında çiftetelli oynaması ve damat oyunuyla halay çekmesi büyük ilgi çekti. Müziklerin coşkusuna kendilerini bırakan çocuklar, Türk müziklerinin çok keyif verici olduğunu söyledi.

Aktivitelere katılan çocuklar Türk kültürünü tanıtan stantlara da ilgi gösterdi. Çocuklar, Hereke halısı, Karamürsel sepeti ve Kandıra bezinin yapımını bizzat ustalarından öğrendi. KOMEK kursiyerlerinin yaptığı ürünleri inceledi. Türk el sanatları, cam üfleme, karikatür, yüz boyama çocukların en sık ziyaret ettikleri stantlar oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber