Ankara Valisi Yüksel, makamını 'Çocuk Vali'ye devretti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde makam koltuğunu Yenimahalle Kent Koop İlköğretim Okulu öğrencisi Ezgi Temel'e devretti Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik...

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde makam koltuğunu Yenimahalle Kent Koop İlköğretim Okulu öğrencisi Ezgi Temel'e devretti Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde makam koltuğunu Yenimahalle Kent Koop İlköğretim Okulu öğrencisi Ezgi Temel'e devretti.

Öğretmen ve öğrencilerden oluşan heyet, Vali Yüksel'i makamında ziyaret etti. Makamını, Ezgi Temel'e devreden Yüksel, bundan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, "23 Nisan 1920 günü sabahı Ulus'taki tarihi Meclis Binası çevresinde toplanan Ankaralıların yüreklerinde hissettikleri ulusal egemenliğe kavuşma coşkusunun 92 yıl sonra aynı yüksek heyecanlarla yaşanmaya devam edildiği, yüce Türk milletinin sınırsız sevgi duyduğu çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı ve önemli Bayram, Ankaralı çocuklara kutlu olsun" dedi.

-"ÜLKEMİZİN GELECEĞİ OLAN ÇOCUKLARIMIZA GÜVENİYORUZ"-

Çocuk Dostu Başkent Ankara'da çocuk haklarını gözeten iyi bir yerel yönetişim hedeflediklerini vurgulayan Yüksel, şöyle konuştu:

"Çağdaş, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti; Atatürk ışığının aydınlattığı medeniyet yolunda Ankaralı çocuklarla birlikte yürümeye ve yücelmeye devam edecek ve çocuklarımızın geleceğe taşıdıkları çağdaşlık meşalesi Ankara'da hiç sönmeyecektir. Ülkemizin geleceği ve egemenliğimizin teminatı olan çocuklarımıza güveniyoruz. Ankara'da çocuklar arasında ayrımcılık yapmama, çocukların yüksek yararını gözetme, yaşama ve gelişme haklarının geliştirilmesi ve çocuk görüşlerine saygı gösterilmesi önceliğimizdir. Yaşamımızın sevgi çiçekleri olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun."

Ezgi Temel çok heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi. Vali Yüksel, daha sonra çocuklara Türkçe Sözlük armağan etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber