Kestanecinin kolisi, polisi bomba alarmına geçirdi

Şişli'de, taşımakta güçlük çektiği kolisini bir şarküteri önüne bırakıp giden kestaneci, polisi bomba alarmına geçirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şarküteri sahibinin ?şüpheli paket' diye ihbarda bulunmasının ardından harekete geçen çok sayıda polis, bir yandan paket etrafında önlem alırken bir yandan da paketi bırakıp giden kestaneciyi aramaya başladı. Bir süre sonra kestane arabasıyla kolisini almaya gelen şahıs, ne kadar dil dökse de gözaltına alınmaktan kurtulamadı.

Olay, Elmadağ Cumhuriyet Caddesi 73 numara önünde meydana geldi. Kestanecilik yapan şahıs, kestaneyle birlikte satmak için bir kasa yeşil erik aldı. Kasayı sırtlayan kestaneci, bir süre sonra yorulunca kasayı bir şarküteri önündeki buzdolabının üzerine bıraktı. Giderken dükkan sahibine bir şeyler söyleyen şahıs, daha sonra kestane arabasını almak için ayrıldı.

Kestanecinin ne dediğini anlamayan şarküteri sahibi Ercan Kuvvet, şahsın hızla uzaklaşmasının ardından dışarı çıktı. Buzdolabının üzerinde siyah poşet içinde büyük bir cisim olduğunu gören Kuvvet, bomba olması ihtimaline karşılık polise haber verdi. Olay yerine gelen emniyet güçleri, otelin güvenlik kamerasından siyah bereli bir şahsın koliyi bırakarak hızla uzaklaştığını görünce hemen telsizden haber merkezine bilgi verdi.

Bölgedeki tüm ekipler, koliyi bırakan ve eşkali belirlenen şahsı yakalamak için çalışma başlattı, olay yeri etrafında güvenlik önlemleri aldı. Bu arada, bomba imha ekiplerine de haber verildi. Uzman polislerin beklendiği sırada seyyar arabasıyla olay yerine gelen kestaneci, kolisini almak istedi. Polisler tarafından hemen yaka paça alınan şahıs, kolinin kendisine ait olduğunu, emanet bıraktığını söylemesine rağmen gözaltına alındı. Kestaneci ekip otosuna bindirilirken kestane arabası da bir arkadaşı tarafından yolun kenarına çekildi. Şahıs ifadesi alınmak üzere karakola götürülürken içi erik dolu kolisi de başka bir ekip otosuyla emniyete götürüldü.

Olup bitenleri şaşkınlıkla izleyen şarküteri sahibi Ercan Kuvvet, dükkanı açtıktan kısa bir süre sonra birisinin sırtında zar zor bir şey taşıyarak geçtiğini ve sırtındaki koliyi buzdolabının üzerine bıraktığını söyledi. O sırada şahsın kendisine bir şeyler söylediğini ama anlamadığını belirten Kuvvet, ?Bana ?araba filan' dedi. Tam duyamadım. Ben dükkana girecek, bir şeyler alacak zannettim. Öyle devam etti. Bir daha da gelmedi. Şüphelendim. Koskocaman siyah paket, ağzı bağlı, içi gözükmüyor. Hemen polisi aradım, polis geldi. O da diyor ki ?ben kestaneciyim' Ben kestaneci olduğunu nereden bileyim? Hiç görmedim tanımıyorum.? dedi. "Çok korktunuz mu?" sorusuna Kuvvet, ?Tabi korktum. Koşarak dışarı çıktık." diye cevap verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber