Hasankeyf'teki turizm etkinlikleri renkli geçti

Batman Valiliği'nin 36. Turizm Haftası dolayısıyla tarihi Hasankeyf ilçesinde düzenlediği etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Düzenlenen kelek yarışmasında suya düşen bir yarışmacı ise boğulma tehlikesi geçirdi.

Batman Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, 36. Turizm Haftası münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenledi. Tarihi Hasankeyf ilçesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında kelek yarışması düzenlendi. Hasankeyf'e 10 kilometre mesafedeki Kesmeköprü köyünde startı verilen yarışmaya 12 yarışmacı katıldı. 12 kilometre sonra kürek çekmekten yorulan bir yarışmacı dengesini kaybederek Dicle Nehri'ne düştü. Suda çırpınan yarışmacı, jetsiki kullanıcısı ve sivil savunma ekipleri tarafından sudan çıkartıldı.

Yarışma sonrasında Villa Park Restorant'ta düzenlenen ödül töreninde birinci olan yarışmacı Zekerya Alkan'a cumhuriyet altını, ikinci olan Yılmaz Balna'ya yarım altın ve üçüncü olan yarışmacı Garip Köprü'ye çeyrek altın ödülünü Vali Ahmet Turhan verdi.

Kelek yarışı sonrasında yapılan balon gösterisi ve Dicle Nehri'ndeki jetsiki gösterisi göz kamaştırdı. Nehre indirilen 3 jetsiki, yaptıkları gösterilerle izleyicileri hayran bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber