Üniversiteye sosyal donatılı cami inşa ediliyor

Eskişehir'de Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Meşelik Kampüs içerisinde, hayırsever vatandaşlar tarafından yaşam merkezi gibi cami yapılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bin 250 metrekarelik alan üzerindeki cami çevresinde yürüyüş yapılacak yerler, kafe, parklar, şelale, havuz ve internet hizmeti verecek yerler bulunacak. Buraya gelen insanlar dinlenebilecek, yürüyüşlerini yapabilecek, çay içebilecek, karınlarını doyurabilecek, namaz vaktini beklerken işlerinin aksamaması için internet kullanabilecek.

Alt katında konferans salonu yer alacak olan camide video konferans sistemi de olacak. Caminin ısınma, soğutması yeraltı suları ile yapılacak. Kendine özgü mimarisi, ses düzeni kurulacak. 2 bin 500 kişilik cami külliyesi içerisine talep olması halinde üniversitede okuyan farklı ülkelerden öğrenciler için de ibadet alanı açılacak.

ESOGÜ İlahiyat Uygulama Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Prof. Dr. Hasan Tosun, camilerin insanlardan soyutlandığını, sadece namaz kılınacak yer haline getirildiğini belirterek, kampüs içerisine yapılan bu camiyi bir yaşam merkezi şeklinde düzenlediklerini söyledi.

Özgürlüklerin samimi, kalıcı olması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Tosun, alt yapısı, fiziki şartları, sosyal alanlar ile çevreyi aydınlatan yerler olan üniversitelerin bilim, özgürlük, diyalog, inançlar, hoşgörü de örnek olması gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Tosun, "İnsanlar buraya gelerek, dinlenebilecek, yürüyüşlerini yapabilecek, çay içebilecek, karınlarını doyurabilecek, namaz vaktini beklerken işlerinin aksamaması için internet kullanabilecekler. Bu tür hizmetleri çevresel olarak da düşünmeliyiz.Bu cami adet yaşam alanı olacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber