Bakan Şahin: Engellileri kendi içinde sınav yapacağız

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, engellileri kendi içlerinde farklı sınavlara tabi tutacaklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahin, ?Daha önce hep tek sınav yapılıyordu. Görme engelli, işitme engelli, fiziksel engelli aynı sınava giriyordu." diyerek bu durumun değiştirileceğini açıkladı. Şahin, "İş bulma imkânını artırma ve ulaşılabilirlikle ilgili sorunları çözmemiz gerekiyor. 29 Nisan'da önemli bir sınav yapacağız. Bu sınavı ilk kez yapıyoruz. Engellileri kendi içinde sınav yapacağız.? diye konuştu.

Şahin, Kocaeli Sekapark'taki bir restoranda bazı sivil toplum kuruluşlarının yöneticileriyle toplantı yaptı. Engellilerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Şahin, bu konuda şunları söyledi: ?Engellilerimiz bizim için çok önemli. 7 yıl önce çıkan, devrim niteliğinde bir yasa var. Bu yasanın hukuki altyapısında, önemli bir çalışma başladı. Engellilerimizin eğitimi, sağlığıyla ilgili pek çok sorunu çözdük. Hala iş bulma imkanını artırma ve ulaşılabilirlikle ilgili sorunlarını çözmemiz gerekiyor. 29 Nisan'da önemli bir sınav yapacağız. Bu sınavı ilk kez yapıyoruz. Engellileri kendi içinde sınav yapacağız. Daha önce hep tek sınav yapılıyordu. Görme engelli, işitme engelli, fiziksel engelli aynı sınava giriyordu. Biri görüp, diğeri duyana kadar, bedensel engelli sınavı tamamlıyor, diğer gruplar geride kalıyor, mağdur oluyordu. Şimdi her bir grubu kendi içinde sınav yapıyoruz. ÖSYM, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile çok ciddi bir mutfak çalışması yaptık. Engellilerimizin uygun şartlarda gelip sınava girmesiyle ilgili bire bir, her ili, tek tek takip ediyoruz. Her engellimizin adresini belirleyip, nasıl ulaşabileceğini, sınava nasıl gideceğini, sınav alanındaki şartların engellimiz için uygun olup olmadığına bakıyoruz. Kendimizi de test ediyoruz, bunu başarmak istiyoruz. 60 bin müracaat, 20 bin boş kadromuz var.?

?ÇOCUK KORUMA KANUNU ÇIKARILDI?

Bakan Şahin, kurumlarında 14 bin çocuğun bulunduğunu anlatarak, bu çocukların akademik başarılarını yükseltmeyi, sevgi ve şefkat ortamında yetişmelerini ve çocukların manevi değerleri alarak, vatana millete faydalı evlatlar olarak yetişmesini çok önemsediklerini dile getirdi. Şahin bir bütün olarak kalite merkezli yönetim anlayışını benimsediklerini ifade ederek, şunları kaydetti: ''Çocuklarla ilgili iki kısmı önemsedik. Biri hukuki olarak, uluslararası tüm anlaşmaları imzalamış bir iktidarız. Çocuk koruma kanunu çıkardık. Uygulamalarda yaşanan sorunlar veya hukuki olarak TCK'da yapılması gerekenlerle ilgili hukuki altyapıyı oluşturduk. Rehabilitasyon sisteminde, çocuk istismarında 'çocuk fail ve çocuk mağdurlarını daha iyi nasıl rehabilite edebiliriz' diye çalıştık. İki çalışmayı da beraberinde yürütüyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber